Βανδάλισαν εγκαταστάσεις αθλητικού συλλόγου στην Θράκη! Τις μετέτρεψαν σε αποχωρητήριο!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Βρώμα, δυσωδία, βανδαλισμοί και μια ιστορία χρόνων κατεστραμμένη συνθέτουν την εικόνα που αντικρίζει κανείς πλέον στις εγκαταστάσεις του ιστορικού αθλητικού συλλόγου Διομηδείας, στην Ξάνθη. 

Όπως είναι γνωστό ο τοπικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Διομηδείας πριν από χρόνια οδηγήθηκε στη διάλυση, ωστόσο τόσο ο χώρος του γηπέδου όσο και οι εγκαταστάσεις της ομάδας εντός αυτού παρέμεναν άθικτες και προς ελεύθερη χρήση για όσους πολίτες επιθυμούν να γυμναστούν εκεί. 

“Προσφάτως ωστόσο ο χώρος έπεσε θύμα βανδαλισμού και αισθητικής κακοποίησης, θυμίζοντας πλέον περισσότερο αποχωρητήριο”, επισημαίνει το thrakitoday, που αποκαλύπτει το θέμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κεντρικός χώρος των αποδυτηρίων είναι γεμάτος “ακαθαρσίες” ανθρώπων, με τη βρώμα να κυριαρχεί. Πάνω στους τοίχους και στις πόρτες άγνωστοι έχουν γράψει υβριστικά συνθήματα με βωμολοχίες, ενώ τα γραφεία του συλλόγου θυμίζουν περισσότερο χωματερή. 

Κύπελλα, μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις από την μακράν ιστορία του τοπικού συλλόγου, που βρέθηκε να αγωνίζεται κάποιες στιγμές ακόμη και στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, βρίσκονται στην καλύτερη περίπτωση πεταμένα στο πάτωμα, δίπλα σε σωρούς σκουπιδιών, ενώ ιστορικές φωτογραφίες της ομάδας που είχαν κορνιζαριστεί και τοποθετηθεί στους τοίχους του κτηρίου, πλέον βρίσκονται σπασμένες και πεταμένες χάμω.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι βανδαλισμοί προέρχονται από αθίγγανους που έχουν μεταφερθεί στον οικισμό τους, δημιουργώντας μια μικρή παροικία στις παρυφές του χωριού. Όπως επισημαίνουν, οι αθίγγανοι εισέρχονται στον χώρο του γηπέδου κάνοντας χρήση της βρύσης που βρίσκεται εκεί, ενώ παράλληλα έχουν θεαθεί και εντός του κτηρίου. “Πρόκειται για τους ίδιους αθίγγανους που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στον οικισμό του Σελίνου, ωστόσο μετά και την έκρηξη των εκεί κατοίκων για ανάπτυξη από πλευράς των αθίγγανων παραβατικής συμπεριφοράς, οι τελευταίοι εγκατέλειψαν το χωριό – κάτω από συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διαφωτιστεί πλήρως, καθώς τα οικήματα που χρησιμοποιούσαν για στέγαση βρέθηκαν τότε πυρπολημένα”, καταλήγει το ρεπορτάζ του thrakitoday.