Συνεργασία ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και της ομάδας του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Νέα πρωτοποριακά συστήματα χρησιμοποιεί η ομάδα βόλε:i του Εθνικού. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της και στην δεύτερη εβδομάδα της συνεργάζεται με τα ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης προκειμένου μέσα από μετρήσεις, το τεχνικό τιμ να εξάγει συμπεράσματα για την κατάσταση των αθλητών του.

Από το πρωί της Δευτέρας και κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας  το ΤΑ.Α.Π. του Εθνικού , σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) πραγματοποιεί εργομετρική αξιολόγηση των φυσικών ικανοτήτων των αθλητών του, με σκοπό την επιστημονική υποστήριξη της προπόνησής τους.

Συγκεκριμένα, στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε test αντοχής (Υο – Υο Ι.Ε.Τest2), ενώ για τις επόμενες μέρες έχει προγραμματισθεί η σταδιακή καταγραφή ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών καθώς και η μέτρηση σωματικού λίπους για όλους τους αθλητές.

Όπως εκτιμούν οι άνθρωποι της ομάδας, «οι αθλητές του Εθνικού ανταποκρίνονται θετικά μέχρι στιγμής στην επίπονη προετοιμασία, καθώς καταλαβαίνουν τις «υποχρεώσεις» που αυτοί δημιούργησαν πέρυσι  στο φίλαθλο κοινό της πόλης και γενικότερα στους λάτρεις του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα, με την κατάληψη της 4ης θέσης και την έξοδό τους στην Ευρώπη».