Σε νέα ένωση θα μετέχουν Ροδόπη 87 και Βασίλισσες Θράκης

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Διάχυτη ήταν η αισιοδοξία στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Παρκ”, όπου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (25/8) η συνάντηση των γυναικείων ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας. 

Εκεί  διαπιστώθηκε ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου ώστε οι γυναίκες να διεκδικήσουν τη θέση που τους αρμόζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από το 50% των σωματείων. Όλοι όσοι παρευρέθησαν στην αίθουσα συμμετείχαν, είπαν την άποψή τους, συζήτησαν και κατέληξαν στην τελική μορφή του καταστατικού της “Ένωση Γυναικείων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ελλάδος” το οποίο θα κατατεθεί ώστε να αποκτήσει νομική υπόσταση και να είναι το 2βάθμιο όργανο του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου.

Στο τέλος  της συνάντησης ήταν φανερό ότι όλοι πιστεύουν ότι είναι ενωμένοι σε αυτή την κίνηση και τα δίκαια αιτήματά τους θα βρουν ανταπόκριση. Στην κίνηση, όπως είναι φυσιολογικό, συμμετέχουν και οι δύο θρακιώτικες ομάδες, η Ροδόπη ’87 Κομοτηνής και οι Βασίλισσες της Θράκης από την Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται όμως ότι τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν και τμήματα γυναικείου ποδοσφαίρου και στον Έβρο, με τον Ορέστη Ορεστιάδας και Άνθειας στην Αλεξανδρούπολη.