Πέθανε ξαφνικά ο θρακιώτης κινηματογραφιστής που γύρισε το σποτ κατά του χρυσού

Φίλοι και χωριανοί αποχαιρέτησαν βουρκωμένοι τον Στέργιο Μουντσάκη στην Ξυλαγανή. «Μ’ ενδιαφέρει η αυθεντική ματιά των πραγμάτων», είχε πει στην εκπομπή σε «πρωινό Χρόνο» σε μια συνέντευξη αφιέρωμα στο 2010, ενώ Video art, ντοκιμαντέρ, ταινίες του προβλήθηκαν στην Κίνα, σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ, αλλά και στην Ελλάδα αποδεικνύοντας το πάθος του για την δουλειά και τις καταγραφές.

Η καρδιά του τον πρόδωσε στην αγαπημένη του Σαμοθράκη όπου ήταν για διακοπές με την αδελφή του κι έπαθε ανακοπή τερματίζοντας την ζωή του στα 53 χρόνια του! 

Το άγγελμα του θανάτου σκόρπισε θλίψη σε όλους όσους τον γνώριζαν. Ο ίδιος ξεκίνησε από πληροφορική και κατέληξε να κάνει κινηματογράφο αφού είχε ολοκληρώσει εξειδικευμένες σπουδές στην Γερμανία, έκανε ταινίες που ξεχώρισαν, ντοκιμαντέρ, ενώ μια πρόσφατη παραγωγή του είχε προβληθεί με κολακευτικά σχόλια στο φεστιβάλ ecofilms της Ρόδου.

ίχαμε την χαρά να τον φιλοξενήσουμε στο στούντιο του ράδιο Χρόνος 87,5fm να τον γνωρίσουμε από κοντά και να μας μιλήσει για την σχέση του με τον κινηματογράφο και την δημιουργία της ταινίας του «υποσυνείδητου της πόλης». 

Ο εκλιπών ήταν ενεργό μέλος του Πελίτι στην Κομοτηνή και ο  δημιουργός όλων των βίντεο που δημιούργησε η τοπική ομάδα του Πελίτι στην Κομοτηνή τα είδαν χιλιάδες άνθρωποι και έχουν πάνω από 100.000 προβολές. 

Ήταν ο δημιουργός του σποτ κατά του χρυσού ένας ζωντανός ακέραιος άνθρωπος που έφυγε τόσο πρόωρα ενώ είχε να δώσει πολλά ακόμη.