Μ. Βουκουρεσλής: Να γίνει πολυχώρος άθλησης το παλιό κολυμβητήριο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Στην επικαιρότητα βρίσκεται το θέμα του καταρτισμού του ωραρίου των προπονήσεων των ομάδων στο Κλειστό Αλεξανδρούπολης και στον διάλογο που έχει ανοίξει, μετά και από το σχετικό έγγραφο του Δήμου που αποκάλυψε το ThrakiSportS, παρεμβαίνει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού Μανόλης Βουκουρεσλής με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Ο ΜΓΣ Εθνικός θεωρείται ο ιστορικότερος σύλλογος του Έβρου και διαθέτει πολλά τμήματα και δεκάδες αθλητές και αθλήτριες σε διάφορες ηλικίες. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οι επικεφαλής των τμημάτων του, αντιμετωπίζουν έναν πραγματικό πονοκέφαλο τέτοια εποχή στην προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης Μ. Βουκουρεσλής σημειώνει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων κλειστών χώρων είναι γνωστό , μεγάλο, διαπιστωμένο αλλά δισεπίλυτο εδώ και χρόνια. «Χρειάζεται οι αρμόδιοι να δώσουν βάρος στην εξεύρεση των καλύτερων δυναστών λύσεων. Και δεν μπορούμε να περιμένουμε το αν και πότε θα κατασκευαστεί ένα νέο σύγχρονο – αναγκαίο μεν – κλειστό γυμναστήριο. Οι σύλλογοι δεν λιγοστεύουν, ούτε τα παιδιά που θέλουν να αθληθούν. Η πόλη μεγαλώνει αλλά κάτι διαφορετικό και καλύτερο δεν βλέπουμε» μας λέει με παράπονο.

Όπως τονίζει ο κ Βουκουρεσλής, «σαν πόλη πρέπει να βρούμε λύσεις, σύλλογοι, φορείς Δήμος, από κοινού για το καλό του αθλητισμού μας. Αυτό που ζητάμε σαν Εθνικός είναι να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δυο υπάρχοντα κλειστά γυμναστήρια, οι αίθουσες των σχολείων, αλλά και να μπει πάτωμα στο κλειστό του Πανεπιστημίου για να είναι και αυτό λειτουργικό. Επίσης να δρομολογήσουμε και άλλες λύσεις ώστε να μας βρει η επόμενη ημέρα της κρίσης- άλλωστε δεν θα είναι παντοτινή – έτοιμους. Σαν Εθνικός έχουμε προτείνει τη μετατροπή του παλιού πλέον κλειστού κολυμβητηρίου σε πολυχώρο άθλησης. Ο χώρος αυτός δεν θα πρέπει να σαπίσει. Αλλά να αναμορφωθεί ώστε να εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά τμήματα και αθλητές. Το ύψος δεν αποτελεί εμπόδιο για κάποια αθλήματα αλλά και για τμήματα υποδομών. Η πρόταση για δημιουργία πολυχώρου άθλησης στο παλιό κολυμβητήριο μπορεί να υλοποιηθεί και χωρίς μεγάλο κόστος. Και οι σύλλογοι νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν εάν τους ζητηθεί».