Ο Κομοτηναίος Μάνταλος της Ξάνθης και ο… Ξανθιώτης Χασομέρης του Πανθρακικού!!!

Γράφει η Μελίνα Ντισλιάν

–  Δεν έχουν τελειωμό οι συνεντεύξεις και τα αφιερώματα της Nova ενόψει του Ελ Θράκικο. Σε αυτήν την ανάρτηση θα δούμε τις δηλώσεις του κομοτηναίου παίκτη της Ξάνθης Πέτρου Μάνταλου αλλά και του… “ξανθιώτη” ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού Δημήτρη Χασομέρη (από πολλούς λογίζεται ως τέτοιος λόγω της θητείας στις ακαδημίες της Skoda αν και γεννήθηκε στην Ροδόπη).

Ο Πέτρος Μάνταλο τόνισε ότι το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι ένα ντέρμπι και θέλουν τη νίκη για να χαρεί και ο κόσμος, μίλησε για την καταγωγή του από την Κομοτηνή αλλά και για την μεταγραφη του στην ΑΕΚ από του… χρόνου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του, που προφανώς έχουν γίνει μεσοβδόμαδα, άσχετο αν δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο:

«Αυτές τις μέρες θα πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα και να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Τρεις ήττες αφήνουν μία πικρία και θέλουμε να το αλλάξουμε και να έρθει η πρώτη νίκη στο παιχνίδι που έρχεται.

Η ομάδα του Πανθρακικού έχει κρατήσει το βασικό κορμό της, μία δυνατή ομάδα και θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Οι προπονήσεις είναι για να βρούμε τους εαυτούς και λύσεις στο σκοράρισμα γιατί με τα γκολ έρχονται οι βαθμοί.

Είναι μία ομάδα δυνατή αλλά το καταφέραμε πέρυσι και πρέπει να το κάνουμε και την Κυριακή. Ανάλογα με την ομάδα που παίζεις παίζεις και το ανάλογο ποδόσφαιρο. Με τον Πανθρακικό το παιχνίδι θα είναι κλειστό και ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα.

Πρέπει να βρούμε λύσεις στο σκοράρισμα και να λύσουμε τα θέματα που έχουμε πίσω όταν περιμένουμε τον αντίπαλο. Για τον κόσμο είναι ένα ντέρμπι που πρέπει να κερδιθεί και αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη θα δώσουμε πολύ χαρά. Για εμάς είναι ένα ματς όπως τα άλλα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη.

Είμαι από μικρός στην Ξάνθη και η ομάδα μου έχει προσφέρει πολλά ενώ στην Κομοτηνή απλά εκεί γεννήθηκα. Ο κόσμος δεν παίζει μπάλα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα πανηγυρίσουμε τη νίκη. Εύχομαι να αλλάξει η παράδοση και να κερδίσουμε φέτος.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη μεταγραφή αλλά απ’ του χρόνου γιατί ακόμα είμαι στην  Ξάνθη και αυτή είναι η ομάδα μου και θέλω να της δώσω όσα περισσότερα μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τη μεταγραφή και την επόμενη χρονιά θα αρχίσω σιγά σιγά να το νιώθω γιατί προς το παρόν είμαι εδώ».

Από την πλευρα του, τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη θα επιχειρήσει να πάρει ο Πανθρακικός σύμφωνα με τον Δημήτρη Χασομέρη, που παραδέχθηκε πάντως ότι η ομάδα της Skoda είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά από τους Κομοτηναίος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο κάθε βαθμός μετράει στο πρωτάθλημα. Μπορούσαμε να πάρουμε το τρίποντο αλλά και ο βαθμός είναι σημαντικός.

Μας είπε ο προπονητής μας τα λάθη που κάναμε και παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και θα δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο. Τα γκολ δίνουν ψυχολογία στην ομάδα αλλά και στον παίκτη που τα σημειώνει, βγαίνουν κάποια πράγματα και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Η Ξάνθη είναι πιο έτοιμη από εμάς, είναι δυνατή ομάδα και θα τη μελετήσουμε μέσα από τα βίντεο για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. 
Είναι σημαντικό να έχουμε τον κόσμο κοντά μας, θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και θέλουμε τη βοήθεια των φιλάθλων μας που είναι σημαντική. Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και ο κόσμος θέλει τη νίκη για το γόητρο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τον ευχαριστήσουμε. Η Ξάνθη θέλει τη νίκη για τους δικούς της λόγους αλλά ελπίζω εμείς να χαμογελάσουμε στο τέλος.

Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι και ο κόσμος θα ευχαριστηθεί το ματς. Το πάθος μετράει πιο πολύ σε αυτά τα ματς αλλά και στην αποτελεσματικότητα».