Με συμμετοχές από Θράκη και εξωτερικό το φετινό καμπ του ΑΣΕΑ Καβάλας στη Θάσο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–   Στην όμορφη Θάσο βρίσκεται σε εξέλιξη το προπονητικό καμπ του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας και φέτος παρουσιάζει διαφορετικό χρώμα, έχοντας συμμετοχές όχι μόνο από την Θράκη αλλά και το εξωτερικό.

Διεξάγεται στο ίδιο μέρος για 3η διαδοχική χρονιά και την ξεχωριστή διάσταση δίνουν ξένοι αθλητές και προπονητές! Επιπλέον, διατηρεί σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα τη συμμετοχή αθλητών εντός κι εκτός Καβάλας και αυτό το καλοκαίρι ο σχετικός αριθμός έφτασε τους 46. Το καμπ φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο Λιμένα, το οποίο παραχώρησε ο δήμος Θάσου, άρχισε την Κυριακή 18 Αυγούστου και ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 25 του μήνα.

Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας έχει 17 δικούς του αθλητές στη συγκέντρωση προετοιμασίας και όλοι οι υπόλοιποι είναι από σωματεία άλλων περιοχές της χώρας, όπως και αρκετοί ξένοι. Συγκεκριμένα παίρνουν μέρος αθλητές από την Αλεξανδρούπολη αλλά και από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Έδεσσα και τη Βέροια. Στο πρόγραμμα μετέχουν ακόμα ένας Γερμανός αθλητής, ένας Ρώσος, ένας Κύπριος και δύο Βουλγάρες αθλήτριες. Αυτή η ποικιλία αθλητών έχει δημιουργήσει ξεχωριστά γκρουπ δυναμικότητας και φυσικά ενισχύει το επίπεδο της αθλητικής εκδήλωσης. Για παράδειγμα, ο Νικ Βασδάρης, που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της Γερμανίας κι έχει ρίζες στην Έδεσσα, έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού στο ρεβέρ και ο μικρός Χριστοδούλου από την Α.Ε. Λεμεσού είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Κύπρο στην κατηγορία των παμπαίδων. Επίσης, ο Ρώσος αθλητής ανήκει σε σύλλογο της Μόσχας και οι Βουλγάρες αθλήτριες προέρχονται από ομάδα της Βάρνας.

Επικεφαλής του προπονητικού τιμ είναι ο τεχνικός υπεύθυνος του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Γιάννης Σταύρου, ο οποίος εκπόνησε και το πρόγραμμα του καμπ. Μαζί του συνεργάζονται ο Βούλγαρος προπονητής Γκεόργκι Δασκάλοφ, ο οποίος εργάστηκε πριν από λίγα χρόνια στην Καβάλα, η σύζυγός του Σελίν Σεφτά, που είναι γυμνάστρια και ο Τάκος Αναστασιάδης, ο οποίος είναι γενικά υπεύθυνος στον Ο.Ε.Α. Έδεσσας. Για τον Δασκάλοφ να προστεθεί ότι στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του Παρισιού είχε οριστεί από τη βουλγαρική ομοσπονδία υπεύθυνος για την τεχνική καθοδήγηση των ανδρών, στο παρελθόν ήταν ομοσπονδιακός  προπονητής στις μικρές ηλικίες και σήμερα δουλεύει σε ομάδα της Βάρνας.

Στην προετοιμασία χρησιμοποιούνται ακόμα αρκετοί βοηθοί προπόνησης (sparing partners). Οι Κώστας Χατζηλυγερούδης, Θοδωρής Τσόπελας, Ανδρέας Νικολακάκης, που αγωνίζονται σε διάφορα ελληνικά σωματεία, ο Βασδάρης από τη Γερμανία και ο Καβαλιώτης Σωκράτης Κανάρης, ο οποίος ανήκει στην Α.Ε. Πολεμίδια, ομάδα της Α2 κατηγορίας στην Κύπρο. Καθημερινά γίνονται τρεις προπονήσεις. Φυσική κατάσταση το πρωί, σερβίς, ασκήσεις με πολλά μπαλάκια, όπως και δουλειά για τα πόδια και την τακτική στο υπόλοιπο της ημέρας. Το γυμναστήριο είναι κλιματιζόμενο και χρησιμοποιούνται συνολικά 12 τραπέζια.