Live το Ελ Θράκικο: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός 1-0 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδουν από το Skoda Xanthi Arena οι Δημήτρης Καλτέκης, Γιάννης Κεσόπουλος, Νεκτάριος Αμποβιανίδης, Μπάμπης Κυπριανίδης και Βερόνικα Ευθυμίου

–   Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την εξέλιξη στο μεγάλο ντέρμπι της Θράκης ανάμεσα στην Skoda Ξάνθη και τον Πανθρακικό για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο ρεπόρτερ της Skoda Δημήτρης Καλτέτης, ο ρεπόρτερ του Πανθρακικού Γιάννης Κεσόπουλος, σε ελεύθερο ρόλο ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης, στον αγωνιστικό χώρο για φωτογραφίες ο Μπάμπης Κυπριανίδης και το Thraki Photo Agency και στις εξέδρες η Βερόνικα Ευθυμίου για… lifestyle προσεγγίσεις της αναμέτρησης, με πέντε άτομα δηλαδή, το ThrakiSportS δίνει το “παρών” στον αγώνα και μεταδίδει…

Καλησπέρα. Είναι το μεγάλο γειτονικό ντέρμπι, ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες της Θράκης. Skoda Ξάνθη vs Πανθρακικού για έβδομη ΄συνολικά φορά χρονιά στην Σούπερ Λίγκα και 35η στην ιστορία των δύο ομάδων, από το 1969 που πρωτοσυναντήθηκαν μέχρι σήμερα. Νωρίς νωρίς, μόλις την δεύτερη αγωνιστική, με την Ξάνθη να έχει δώσει ήδη πέντε επίσημα παιχνίδια εξαιτίας και των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων αλλά να προέρχεται από μια βαριά ήττα στην πρεμιέρα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ και τον Πανθρακικό να δίνει δεύτερο σερι εκτός έδρας ματς, έχοντας όμως αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα από τον Λεβαδειακό.

Ωρα 18:00 Χωρίς κόσμο ακόμα στο γήπεδο, αλλά αναμένεται η προσέλευση πιο μετά. Για πρώτη φορά στην Σούπερ Λίγκα επιτρέπεται στα Πηγάδια να βρεθεί κόσμος και από την Κομοτηνή, γεγονός που δίνει άλλο χρώμα στην αναμέτρηση.

Ωρα 18:08  Μαθαίνουμε πάντως ότι υπάρχει αρκετή κίνηση από Κομοτηνή προς Ξάνθη. Περίπου 300 εισιτήρια λέγεται ότι πούλησε η ΠΑΕ Πανθρακικός. Και όλοι αυτοί θα έρθουν με δικά τους αυτοκίνητα, αφού δεν θα έμπαινε κάποιο λεωφορείο.

Ωρα 18:15 Μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, έγιναν γνωστές οι συνθέσεις των δύο ομάδων

SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μπέρτος, Πάιτο, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Ντε Γκουζμάν, Μαρίν, Σολάρι, Μάνταλος, Μαρσελίνιο.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Κάσες, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Εμπο, Μακρυδημήτρης, Λαδάκης, Μαξίμ, Ιγκόρ.

Ωρα 18:22  Στον πάγκο για τον Νίκο Καραγεωργίου είναι οι Κυριακίδης, Γκοχούρι, Κάλβο, Ράνος, Βασιλακάκης, Τριάδης, Μπαρέττας.

Ωρα 18:26  Στον πάγκο για τον Άκη Μάντζιο οι Σέρεμετ, Μίκουλιτς, Πόποβιτς, Ζεκίνια, Σκλιοπίδης, Ρομέου, Καθάριος.

Ωρα 18:31  Τρία τέταρτα πριν την έναρξη, έχει αρχίσει να προσέρχεται κόσμος στο γήπεδο

Ωρα 18:37  Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Σύνδεσμο Ηρακλείου. Βοηθοί του είναι οι Δημήτρης Σαραϊδάρης, Γιώργος Γεωργιάδης των Συνδέσμων Μακεδονίας και Κοζάνης, αντίστοιχα. Μίλις βγήκαν για προθέρμανση

Ωρα 18:42  Και οι δύο ομάδες προθερμαίνονται εδώ και ένα τέταρτο περίπου. Πρώτος βγήκε ο Πανθρακικός και τρία λεπτά αργότερα η Ξάνθη

Ωρα 18:50  Συνεχίζεται η προθέρμανση αλλά και η προσέλευση του κόσμου. Κάποιοι λένε ότι αναμένεται να βρεθούν πάνω από 2,000 άτομα στα Πηγάδια. Μακάρι…

Ωρα 18:57  Αποχωρεί η ομάδα του Πανθρακικού στα αποδυτήρια για τις τελευταίες οδηγίες και την επίσημη είδοσο. Θυμίζουμε ότι στις 19:15 είναι προγραμματισμένη η σέντρα

Ωρα 19:02  Αποχωρεί και η Ξάνθη. Γεμίζει σιγά – σιγά το γήπεδο. Δεν θα τιγκάρει κιόλας, αλλά η ατμόσφαιρα μέχρι στιγμής είναι ωραία και χωρίς παρατράγουδα

Ωρα 19:05  Θυμίζουμε ότι με την έναρξη του ματς ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός του ThrakiSportS για δύο διαρκείας τηςς Ξάνθης και άλλα δύο του Πανθρακικού, αρκεί φυσικά να βρείτε το σκορ της αναμέτρησης.

Ωρα 19:11  Βγαίνουν οι δύο ομάδες με τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο για την επίσημη παρουσίαση, τις φωτογραφίας και τα λοιπά τυπικά. Πάμε για την σέντρα. Καλό αγώνα να δούμε, ένα κλασικό Ελ Θράκικο…

1′  Εναρξη του αγώνα. Ο πανθρακικός στην σέντρα

3′  Πρώτη ευκαιρία στο ματς για την Ξάνθη. Ωραία σέντρα του Μαρίν, ο Σολάρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου.

10′  Αναγνωριστικό παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης

15′  Πρώτη ευκαιρία για τον Πανθρακικό. Ωραία ενέργεια από τον Ιγκόρ, που πλάσαρε με το αριστερό και με το εξωτερικό φάλτσο, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

19′ Ευκαιρία για την Ξάνθη. Εκτέλεση κόρνερ από τον Μαρίν, ο Βάλλας πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλου.

22′  Γκολ για την Ξάνθη, ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Ο Μαρίν ήταν εκτεθειμένος και υποδείχθηκε από τον επόπτη Σαραϊδάρη.

29′  Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, στον Εμπό του Πανθρακικού για φάουλ στον Φλίσκα.

30′  Ευκαιρία για την Ξάνθη. Ωραίο σουτ του Μπέρτου στην κίνηση, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Μαρίν, ο Κουτσόπουλος απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ.

31′ Κίτρινη κάρτα στον Μπαϊκαρά για σκληρό μαρκάρισμα στον Μάνταλο.

34′ Ευκαιρία για τον Πανθρακικό. Κεφαλιά του Μακρυδημήτρη, μετά από εκτέλεση φάουλ, ψηλά άουτ.

40′ Κίτρινη κάρτα στον Σολάρι για σπρώξιμο στον Εμπό.

44′ Ευκαιρία για τον Πανθρακικό. Ο Τζάνης άφησε με το στήθος για τον Μπαϊκαρά, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

45′ Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους

45+1′  Ατσαλα πέφτει στο έδαφος ο Εμπό και μεταφέρεται τραυματίας εκτός αγωνιστικού χώρου. Με δέκα συνεχίζει για λίγο ο Πανθρακικός.

45+3′  Γκολ για την Ξάνθη. Στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων ανοίγει το σκορ. Ο Σολάρι σκόρερ. Ωραία ενέργεια του Μάνταλου, έδωσε στον Μαρίν, αυτός με τη μία στον Σολάρι, που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ξάνθη – Πανθρακικός 1-0.

45’+4′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου στα Πηγάδια. Χάρη στο όμορφο γκολ του Σολάρι από ομαδική προσπάθεια, η Ξάνθη προηγείται στο σκορ. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός 1-0.

Ωρα 20:08  Στα άλλα ματς, αποτελέσματα ημιχρόνου: Αρης – Καλλονλη 0-1, ΠΑΣ Γιάννενα – Απόλλων Αθηνών 2-0, Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης 1-0. Σε φιλικό, Νίκη Βόλου – ΑΕΚ 1-0.

Ωρα 20:13 Φαίνεται ότι είναι αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός του Εμπό, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Δείχνει δσοβαρή η κατάσταση από το γεγονός ότι κλήθηκε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ενώ από τα μεγάφωνα ζητήθηκε γιατρίς να τρέξει στα αποδυτήρια….

Ωρα 20:21  Ξαναβγαίνουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρομέου θα μπει στην θέση του τραυματία Εμπό.

46′  Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

47′  Ευκαιρία για την Ξάνθη. Σουτ του Σολάρι, μπλοκάρει ο Κουτσόπουλος

49′  Κίτρινη κάρτα στον Παΐτο για μαρκάρισμα στον Τζάνη.

55′  Στο έδαφος ο Μάνταλος, δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Μικρή διακοπή στο παιχνίδι

59′  Δεύτερη αλλαγή για τον Πανθρακικό. Ο Πόποβιτς αντί του Μπαϊκαρά.

60′  Κίτρινη κάρτα στον Μαρσελίνιο

63′ Κίτρινη κάρτα στον Γούτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Κάσες και φάουλ σε καλή θέση για τον Πανθρακικό, πέρασε ανεκμετάλλευτο.

65′ Πρώτη αλλαγή για τη Ξάνθη. Ο Κάλβο αντί του Μαρσελίνιο.

66′ Κίτρινη κάρτα στον Πόποβιτς για χέρι.

70′  Θα αποχωρήσει ο Μάνταλος, που δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο Βασιλακάκης θα τον αντικαταστήσει.

77′  Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Πανθρακικό. Ο Ζεκίνια αντί του Λαδάκη.

79′  Υποψία ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Σολάρι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και ο Κουτσόπουλος την μπλόκαρε.

85′  Κεφαλιά του Ιγκόρ, έπεσε και μπλόκαρε ο Τσέμα.

90′  Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων

90+2′ Αλλαγή για τη Ξάνθη. Ο Γκοχούρι αντί του Σολάρι.

90+3′  Τέλος του αγώνα, τέλος του Ελ Θράκικο. Η παράδοση διατηρείται. Η Ξάνθη κερδίζει με 1-0 στο τοπικό ντέρμπι και πετυχαίνει το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα, σε έναν αγώνα που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο να ξεχάσουμε πολύ γρήγορα, σε αντίθεση με το πρώτο που είχε ρυθμό, εκτός από πάθος. Στις καθυστερήσεις του άλλωστε επιτεύχθηκε και το γκολ του Σολτάνι. Τελικό αποτέλεσμα: Ξάνθη – Πανθρακικός 1-0.

Τα άλλα αποτελέσματα: Αρης – Καλλονή 0-2, ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 2-0, Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης 1-1. Στις 21:30 στο καραϊσκάκη το ντέρμπι των Ευρωπαίων Ολυμπιακού – Ατρομήτου Περιστερίου.

Περιττό να τονίσουμε ότι το live ολοκληρώνεται εδώ, αλλά το τρίτο ημίχρονο μόλις αρχίζει στο ThrakiSportS. Ήδη υπάρχει στον αέρα πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα και έρχεται και άλλο. Δηλώσεις, παραλειπόμενα, κριτική, τα πάντα από την ομάδα του ThrakiSportS. Μείνετε μαζί μας…