Αποκαλύφθηκαν! Το παίζουν «της Θράκης», υποβαθμίζουν τους άλλους και προβάλουν μόνο τον Εθνικό….

Γράφει η ThrakiSportS Web Team

–  Σκεφτόμασταν αρκετά αν πρέπει να απαντήσουμε στις διάφορες προκλήσεις που δεχόμαστε και κυρίως στις διαρροές που γίνονται σε βάρος αυτού του site. Είπαμε να κάνουμε υπομονή. Αλλά πλέον κάποια πράγματα είναι εξόφθαλμα και δεν μπορούν άλλο να μείνουν χωρίς απάντηση.

Παρεμφερές όνομα με αυτό το site έχει ένα άλλο και μπερδεύει αρκετούς. Λογικό. Είναι ένα site στο οποίο ΚΑΠΟΤΕ οι περισσότεροι εργαστήκαμε στο παρελθόν, όταν ήταν πράγματι ένα ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ site. Πλέον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Και δεν είναι γιατί έτσι έχουν επιλέξει προφανώς οι ιδιοκτήτες του, που έχουν άμεση σχέση με τον ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και το χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για να προωθήσουν τα συμφέροντα αυτής της ομάδας, σε βάρος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ της περιοχής.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα: Καθημερινά διεξάγονται πολλά φιλικά παιχνίδια ανάμεσα σε ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες της Θράκης. Το συγκεκριμένο site σταθερά προβάλει και μεταδίδει αποτελέσματα και ρεπορτάζ μόνο από μία ομάδα: τον Εθνικό. Το Σάββατο μάλιστα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αφήνοντας το γεγονός ότι δεν μάθαμε ποτέ τον σκόρερ, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Εθνικός έχει ξαφνικά μεταβληθεί σε… Μπαρτσελόνα (και λίγα ίσως λέμε). Επισης, αν και ο αγώνας ήταν απέναντι σε θρακιώτικη ομάδα, τον ΑΟ Βιστωνίδας της Ξάνθης, δεν μάθαμε ποτέ την σύνθεσή της. Μάθαμε όμως ότι προπονητής στον ΑΟ Βιστωνίδας είναι ο… “συμπολίτης μας Νίκος Μαυρομάτης”. Συμπολίτης; Μααας; Και φυσικά, στο τέλος, το θεϊκό και άκρως δημοσιογραφικό και προπάντων ουδέτερο σχόλιο: “Εμείς μετά και την σημερινή εμφάνιση της ομάδας, ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ πάνω απ’ όλα στους παίχτες μας και λίγο τύχη στην προσπάθειά τους και είμαστε σίγουροι ότι θα καμαρώσουμε πάλι έναν μεγάλο Εθνικό!!!“. Οι άλλοι, της Βιστωνίδας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Ορεστιάδας, ακόμα και των άλλων της Αλεξανδρούπολης;

Κανείς βέβαια δεν απαγορεύει σε site να έχει συμπάθειες, αλλά είναι διαφορετικό να δηλώνεις ευθέως επίσημο ή ανεπίσημο όργανο του Εθνικού και διαφορετικό να το παίζεις ουδέτερος πανθρακικής εμβέλειας, αλλά να μην έχεις ασχοληθεί με ΚΑΜΙΑ απολύτως άλλη ερασιτεχνική ομάδα της Θράκης στην φετινή σεζόν παρά ΜΟΝΑΧΑ με τον Εθνικό. Ούτε με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Ορφέα, ούτε με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Θράκης (Ροδόπης) Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, ούτε καν με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Εβρου Ορέστη Ορεστιάδας, για να πιάσουμε μόνο τους τρεις πρωταθλητές της περιοχής. Εθνικός και πάλι Εθνικός! Κανένα πρόβλημα, αλλά πείτε επιτέλους ΕΥΘΕΩΣ ότι ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ SITE αλλά ένα ΕΥΘΕΩΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ. Ενα site όχι Θρακιώτικο ή έστω Εβρίτικο, ούτε καν Αλεξανδρουπολίτικο αλλά ένα site του Εθνικού. Η δεύτερη φωνή του, μετά την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Οφείλουμε να τα επισημάνουμε αυτά, γιατί πολλοί μας μπερδεύουν. Και προσπαθούν να καπηλευτούν την δική μας προσπάθεια. Εμείς όμως είμαστε ένα site ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ. Χωρίς την παραμικρή εξάρτηση από καμία διοίκηση καμίας ομάδας, με επαγγελματίες δημοσιογράφους και συνεργάτες σε ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, καλύπτοντας εκτενώς ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όλες τις ομάδες, όλα τα αθλήματα, όλους τους αθλητές. Όχι μόνο έναν σύλλογο (στην προκειμένη περίπτωση τον Εθνικό) με λίγη επίφαση από τις υπόλοιπες ομάδες. Και ακριβώς επειδή είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, με απόλυτη ελευθερία λόγου που ενίοτε οδηγεί και σε… παρεξηγήσεις, αφού δεν είναι δυνατό να συμφωνούμε όλοι οι συνεργάτες σε όλα, δεν έχουμε διστάσει στο παρελθόν να τα βάλουμε σε περιπτώσεις που κρίναμε ότι έκαναν λάθος, με τις διοικήσεις ΟΛΩΝ των ομάδων, είτε αυτή λέγεται ΕΘΝΙΚΟΣ, είτε SKODA ΞΑΝΘΗ, είτε ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, είτε ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εναντίον οποιασδήποτε ομάδας. Θέλουμε το καλό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ και με κάθε τρόπο τους στηρίζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Αλλά προσοχή! Τις ομάδες στηρίζουμε, τους παίκτες, τους προπονητές και φυσικά τις διοικήσεις σαν σύνολο, όχι όμως τους κάθε λογής διοικούντες τους και τα ενδεχόμενα προσωπικά τους συμφέροντα.

Κανείς επίσης δεν μπορεί να απαγορεύσει σε μία συντάκτρια να γράφει ΟΠΑΔΙΚΑ σε ένα site, ειδικά όταν το διαχειρίζεται η ίδια. Δεν επιτρέπεται όμως να χρησιμοποιεί την θέση της, σαν “προσωρινό γραφείο Τύπου” του ΤΑΑ Πετοσφαίρισης του Εθνικού για να ανακαλύπτει (ενδιαφέροντα είναι η αλήθεια) τάχα μου αποκλειστικά θέματα, να τα δημοσιεύει στο site της και μετά, προφανώς ως άτυπο γραφείο Τύπου, να τους δίνει δυναμική προβάλλοντάς τα από την επίσημη σελίδα στο facebook του ΤΑΑ Εθνικός. Μία σελίδα που ΠΟΤΕ δεν έχει προβάλει ΕΣΤΩ ένα θέμα από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, το ThrakiSportS. Μία σελίδα, στην οποία από την πρώτη στιγμή που δημιουργήσαμε αυτό το site, κάναμε αίτημα φιλίας όπως με όλες τις ομάδες της περιοχής και περιέργως δεν έχει απαντηθεί τόσους μήνες μετά!!! Μια σελίδα, που στο παρελθόν έχει λογοκρίνει δηλώσεις ακόμα και του προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα. Το ξέρει άραγε αυτό ο κ. Τζίμας; Αυτό το παιχνίδι παίζεται πίσω από την πλάτη του ή το εγκρίνει και το επικροτεί; Άραγε θα λογοκριθούν και οι δηλώσεις του προέδρου του Ερασιτέχνη Εθνικού Μ. Βουκουρεσλή στο ThrakiSportS, που αναρτήσαμε το μεσημέρι της Κυριακής; Γιατί όχι; Άλλωστε, έγιναν και δημοσιεύθηκαν σε ένα ουδέτερο θρακιώτικο site και όχι στην ανεπίσημη φωνή του Εθνικού, ώστε να έχουν αξία προβολής από το facebook του ΤΑΑ Εθνικός, το οποίο σημειωτέον, είναι το μόνο που έχει αυτή τη συμπεριφορά, ακριβώς επειδή προφανώς το διαχειρίζεται σαν “προσωρινό γραφείο Τύπου” το ίδιο άτομο που διαχειρίζεται και την δήθεν “ανταγωνιστική” μας ιστοσελίδα, σε αντίθεση με τα γκρουπ των άλλων τμημάτων του Εθνικού που όχι μόνο προβάλουν τις ειδήσεις μας από τα δικά τους Facebook, αλλά επιδιώκουν να έχουν άριστη συνεργασία μαζί μας.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Καταρχήν, σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα ΔΕΝ γράφει κανένας που να τυγχάνει προσωρινό ή μόνιμο, επίσημο ή ανεπίσημο Γραφείο Τύπου οποιασδήποτε ομάδας. Αν συμβεί αυτό, πολύ απλά θα σταματήσει να γράφει, τουλάχιστον για το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης ομάδας, διότι θα πάψει να είναι αντικειμενικός. Η αρχή μας και την τηρούμε απαρέγκλιτα, ώστε να διατηρήσουμε την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα για την οποία διακρινόμαστε.

Εμείς δεν νιώθουμε ανταγωνιστές με κανέναν αλλά συναγωνιστές με όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τον θρακιώτικο αθλητισμό – και σε αυτούς προφανώς και περιλαμβάνονται και οι άνθρωποι του Εθνικού. Όσο και αν μας πολεμάτε, αυτή εδώ η ιστοσελίδα αγαπήθηκε και έφτασε στην κορυφή ακριβώς επειδή δεν έχει εξάρτηση από κανέναν. Δημιουργήθηκε για να καλύψει μια ανάγκη που υπήρχε στην περιοχή. Αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και έφτασε στην κορυφή όχι μόνο των αθλητικών αλλά και των πολιτικών ιστοσελίδων της περιοχής, γιατί γράφει τα πράγματά με το όνομά τους, χωρίς στρογγυλέματα και χωρίς συμβιβασμούς.

Με την βοήθεια του κόσμου, η προσπάθεια θα συνεχίζεται και θα γιγαντώνεται. Θέλουμε την φιλία και την συνεργασία ΟΛΩΝ των ομάδων της Θράκης – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχουν ανταλλάγματα από μέρους μας και εκπτώσεις στην κριτική μας. Εχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε ΟΛΕΣ τις προσπάθειες και είμαστε δίπλα ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να μας νομίζουν για εχθρούς και να μας πολεμούν, δικό τους θέμα. Την απάντηση την δίνουν οι ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…