Ξανά στο προσκήνιο το σήριαλ με την υπηκοότητα του Γιούρι Λοντίγκιν!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Νέο επεισόδιο στο σήριαλ με την περίπτωση του Γιούρι Λοντίγκιν και της κλήσης του στην Εθνική Ομάδα είχαμε το Σάωωατο, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της SportDay. Ο καλός συνάδελφος Δημήτρης Ευαγγελάτος αποκαλύπτει ότι ο Γιούρι έχει στείλει ένα έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο ενημερώνει την Ελληνική Ομοσπονδία για την απόφασή του να διατηρήσει το ρωσικό διαβατήριο.

Η είδηση είναι ουσιαστικά το έγγραφο, γιατί την σχετική δήλωση την έχει κάνει με κάθε επισημότητα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης (η φωτογραφία από την ημέρα που υποχράφοντας αυτόγραφα σε εκδήλωση της Ζενίτ, ρωτήθηκε σχετικά και έκανε την αποκάλυψη). Από το δημοσίευμα όμως προκύπτει ότι οι άνθρωποι της ΕΠΟ δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια και κινούνται για να αγωνιστεί τελικά ο Γιούρι με την Ελληνική Εθνική Ομάδα.

Βέβαια είναι προφανές για τους γνωρίζοντες, ότι το δημοσίευμα μάλλον εκπορεύεται από τους ανθρώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και μέσω αυτού προσπαθεί να ασκηθεί και με αυτόν τον τρόπο πίεση στον Γιούρι να ενδώσει. Δεν συμφωνούμε απόλυτα σε όλα όσα αναφέρονται, καθώς έχουν υπάρξει σοβαρά λάθη και από πλευράς ΕΠΟ στον χειρισμό του όλου θέματος τα οποία δεν αναφέρονται, αλλά σε γενικές γραμμές αποτελεί ένα αρκετά καλογραμμένο ρεπορτάζ που δίνει νέα τροπή στο σήριαλ, το οποίο παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή και ανέδειξε πρώτο το ThrakiSportS. Για τον λόγο αυτό, το αναδημοσιεύουμε – και εντός των επομένων ημερών και ενόψει των κρίσιμων αγώνων της Εθνικής Ομάδας τον Σεπτέμβριο, θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Το δημοσίευμα της SportDay 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με φόντο την Εθνική ομάδα. Κι αυτή που αναλαμβάνει να τη φέρει στην αθλητική επικαιρότητα είναι φυσικά η «SD», η οποία παρουσιάζει σήμερα ένα πλήρες αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το όλο το στόρι που αφορά τον Γιούρι Λοντίγκιν. Το νέο «φρούτο» του ελληνικού και ρώσικου ποδοσφαίρου (έχει και τα δύο διαβατήρια), που αυτό τον καιρό διακρίνεται με τη φανέλα της Ζενίτ, με πιο πρόσφατα τα κατορθώματά του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην ευρεία νίκη της Ζενίτ επί της Πάσος Φερέιρα κι ετοιμάζεται για… σεντόνι.

Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς έχει γίνει. Πριν από λίγο καιρό ο παίκτης έστειλε ένα έγγραφο στη ΦΙΦΑ, το οποίο κοινοποίησε και στην ΕΠΟ. Εγγραφο που ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό ανέφερε ότι επιλέγει τη ρωσική «ποδοσφαιρική» υπηκοότητα. Αυτό το έκανε βέβαια και για συλλογικούς λόγους, προκειμένου να αγωνιστεί ως γηγενής στο τοπικό πρωτάθλημα, κάτι που βόλευε τη Ζενίτ. Από κει και πέρα, όμως, στο έγγραφο άφηνε να εννοηθεί ότι πλέον και σε εθνικό επίπεδο λογίζεται ως Ρώσος. Και ειδικά από τη στιγμή που κοινοποίησε το έγγραφο και στην ΕΠΟ, ήταν φυσικό κι επόμενο οι επιτελείς αυτής να συμπεράνουν ότι ο παίκτης, παρά το γεγονός ότι είχε κληθεί από τον Σάντος σε ματς της Ελλάδας, τελικά επέλεξε την εθνική Ρωσίας.

Δεν το έβαλαν κάτω, όμως, οι άνθρωποι της Εθνικής. Υπήρξε στο μεσοδιάστημα επικοινωνία ανάμεσα στο επιτελείο της Εθνικής μας ομάδας και τον ποδοσφαιριστή, στην οποία ο Λοντίγκιν εμφανίστηκε ζεστός για την Εθνική Ελλάδας! Εκτοτε όμως και συγκεκριμένα μέχρι χθες δεν υπήρξε νεότερη επαφή. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ελληνική πλευρά; Καταρχάς θέλει πρώτα να βεβαιωθεί ότι πράγματι υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να παίξει εδώ ο Λοντίγκιν. Αν ξεπεράσει αυτό το στάδιο, τότε σκοπεύει να έρθει σε επαφή απευθείας τόσο με τη ρωσική ομοσπονδία, όσο και με τη Ζενίτ.

Διότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα ανάμεσα στον παίκτη και τη Ζενίτ, που τον θέλει ως γηγενή. Το θέμα είναι ότι ο Λοντίγκιν μέχρι τώρα φαίνεται ότι… το παίζει σε δύο ταμπλό και περιμένει πού θα κάτσει η μπίλια. Ο Φάμπιο Καπέλο ανακοίνωσε προχθές λίστα προεπιλογής 34 παικτών εν όψει των αγώνων του Σεπτεμβρίου στην εθνική Ρωσίας και σε αυτήν είχε τέσσερις τερματοφύλακες. Το όνομα του Λοντίγκιν, όμως, πουθενά!

Ούτε τέταρτος, δηλαδή, αυτή τη στιγμή στην ανδρική ομάδα της Ρωσίας. Δεν ξέρουμε τι διαβεβαιώσεις μπορεί να έχει πάρει εκεί, αλλά όσο να ‘ναι το να είσαι δεύτερος ή τρίτος στην Ελλάδα πίσω από τον (ξεκάθαρα, ακριβοδίκαια και απολύτως αξιοκρατικά) πρώτο Καρνέζη είναι μάλλον καλύτερο από το να είσαι… πέμπτος ή έκτος στη Ρωσία. Θρίλερ λοιπόν, με απανωτά επεισόδια, ανατροπές και κάμποση πλοκή. Το πού θα οδηγήσει, θα το ξέρουμε σύντομα. Ο παίκτης φάνηκε να ψηφίζει ξεκάθαρα Ρωσία με το χαρτί που έστειλε, αλλά όσο δεν κλείνει ο ίδιος την πόρτα, το θέμα μένει ανοιχτό.  Για να δούμε τι θα δούμε…

Τόσο ο Σάντος όσο κι ο Φύσσας και γενικότερα το επιτελείο της Εθνικής παρακολουθούν πολύ στενά την εξέλιξη της καριέρας του Λοντίγκιν. Δεν είναι τυχαίο ότι προσκλήθηκε στην Εθνική σε καιρό που οι μετοχές του δεν ήταν τόσο ψηλά. Πλέον ένα  θέμα που γεννάται είναι και το κανονιστικό του πράγματος. Πώς θα αλλάξει δηλαδή το θέμα της «εθνικής» υπηκοότητας, από τη στιγμή που έστειλε χαρτί στη ΦΙΦΑ. Μπορεί να μην είναι απλή περίπτωση, σίγουρα όμως οι συνθήκες είναι πολύ πιο ευνοϊκές σε σχέση με μια άλλη περίπτωση, αυτή του Βιεϊρίνια, για τον οποίο σε νομικό πλαίσιο αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά αδύνατο να ντυθεί στα «γαλανόλευκα».

 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΣΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ