Η αποχώρηση του Άρη φέρνει την Ασπίδα κοντά στην Α2!!!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η προ μηνός αναστολή λειτουργίας των τμημάτων χάντμπολ (ανδρικό, γυναικείο και εφηβικό) στην οποία προχώρησαν οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη Άρη δεν είναι χωρίς αντίκτυπο για τον θρακιώτικο αθλητισμό, αφού φέρνει την Ασπίδα Ξάνθης μια ανάσα από την άνοδο στην Α2 Κατηγορία, εκεί που αγωνίζονται ήδη οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης.

Το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στον Α.Σ. Άρης είχε τον πρώτο και πιο αντίκτυπο και στο άθλημα της χειροσφαίρισης! Καταρχήν, μετά την αποχώρηση του εφόρου, Γιάννη Μπαϊρλή, ακολούθησαν και αυτές των Σάκη Ναουμίδη, Δημήτρη Μπαλαμού και Κώστα Καφαντάρη, οι οποίοι μετακόμισαν στον Φοίβο Συκεών, μένοντας ελεύθεροι από τους «κίτρινους».

Το αποτέλεσμα ήταν να αποφασιστεί προ μηνός το «λουκέτο» στο χαντμπολ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και ανακοίνωση από τον σύλλογο ότι αφορά την φετινή σεζόν και μόνο. Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, καθώς και τη συνακόλουθη αναγκαία λήψη μέτρων από τη πλευρά του ΑΣ ΑΡΗΣ, προκειμένου να υφίσταται ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ, η αναστολή λειτουργίας του ανδρικού και γυναικείου τμήματος χειροσφαίρισης.

 Η εν λόγω αναστολή θα αφορά ΜΟΝΟ την αγωνιστική περίοδο 2013-14, δίχως ο σύλλογος να απωλέσει τους αθλητές και τις αθλήτριες του, αφού η αναστολή ισχύει μόνο για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ σέβεται το άθλημα της χειροσφαίρισης, το οποίο υπηρετεί για δεκαετίες και την τρέχουσα αγωνιστικά περίοδο θα επιδιώξει την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και την καλύτερη λειτουργία των ακαδημιών και των ηλικιακών τμημάτων του, με την πρόσληψη ικανότατων προπονητών, ευελπιστώντας πως ο ΑΡΗΣ θα επανέλθει στην Α1 κατηγορία με αξιώσεις για πρωταθλητισμό βασιζόμενος σε υγιείς οικονομικές βάσεις».

Η εξέλιξη αυτή φέρνει όμως μια ανάσα πριν την Α2 Κατηγορία την Ασπίδα Ξάνθης. Η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης αποφάσισε να καλύψει το κενό και ήδη στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, που κληρώθηκε δια χειρός της αλεξανδρουπολίτισσας διεθνούς Μάγδας Κεπεσίδου πριν ένα μήνα, έχει τοποθετηθεί στην θέση του Άρη η ένδειξη “νικήτρια μπαράζ”.

Το μπαράζ αυτό αφορά την ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης που θα κληθεί να παίξει με τον Παναιτωλικό σε έναν αγώνα την άνοδο στην Α2 Κατηγορία. Το ματς θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη, αν και η ημερομηνία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ούτε καν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ΟΧΕ για την διεξαγωγή του…