Επανάληψη του τελικού της Μόσχας για Μπανιώτη το μεσημέρι στο Εμπερσταντ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στις 3.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινά στο κρατίδιο Βάρης – Βιτεμβέργης στη Γερμανία ο φημισμένος αγώνας του Εμπερτσαντ στον οποίο θα συμμετάσχει και ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης, ένας αγώνας όπου διεξάγεται μόνο το αγώνισμα του ύψους και ο οποίος είναι ο πιο παλιός.

Ο αγώνας δε θα διαφέρει σε πολλά από εκείνον του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας, που πολλοί χαρακτήρισαν ως τον καλύτερο όλων των εποχών – και όχι άδικα. Μπονταρένκο, Μπαρσίμ, Ούχοφ, Ντρούιν, αλλά και ο θρακιώτης άλτης έχουν δώσει ραντεβού ξανά. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου έδωσε το παρών σε έναν από τους καλύτερους τελικούς ύψους όλων των εποχών, σε μεγάλη διοργάνωση. Παρόλα αυτά η σύσπαση που είχε πάθει στο γαστροκνήμιο, στη διάρκεια του προκριματικού δεν του επέτρεψε να αποδώσει αυτά που μπορούσε.

«Ηταν φοβερός αγώνας. Ο Μπονταρένκο είναι σπουδαίος άλτης και πιστεύω πως είναι σε θέση να κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ», λέει δέκα μέρες μετά από εκείνον τον τελικό ο Μπανιώτης και συμπληρώνει: «Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να ανέβω υψηλότερα. Η γάμπα είχε σφίξει λες και είχε κάνει κόμπο και δεν μπορούσα να αποδώσω. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό κι έτσι θα συνεχίσω τους αγώνες».

Ο Μπανιώτης μετέδη το Παρασκευή στην Γερμανία και από εκεί, μίλησε στο ThrakiSportS αναφορικά με την κατάσταση του ποδιού του: “Εντάξει είναι, το ξεκούρασα αυτές τις μέρες, όμως θα δείξει πώς θα αντιδράσει στον αγώνα, που θα μπει και η ένταση”. Μετά το μίτινγκ του Εμπερσταντ, ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο τελικός στο Diamond League της Ζυρίχης και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διακοπές, μετά την αποβολή του ύψους από το πρόγραμμα του μίτινγκ του Βερολίνου, στο οποίο επίδης επρόκειτο να λάβει μέρος.

Λέτε πάντως να δούμε στη Γερμανία αυτό που δεν ζήσαμε στη Μόσχα; Την ιστορική κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ του Χαβιέ Σοτομαγιόρ. Όπως προαναφέραμε, ο Μπανιώτης εκτίμησε ότι αυτό αργά η γρήγορα θα συμβεί από αυτήν την φουρνιά αθλητών, όμως κάτι αντίστοιχο υποστηρίζει και ο κουβανός θρύλος του παγκοσμίου στίβου, που έχει αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα ότι θα το χάσει. Ο Σοτομαγιόρ δήλωσε πως τόσο ο Μπονταρένκο όσο και ο Μπαρσίμ είναι ικανοί να ξεπεράσουν τα 2.45μ. Πώς θα αισθανθεί όταν θα συμβεί αυτό; «Σίγουρα δεν θα αισθανθώ πολύ καλά. Δεν θα το διασκεδάσω είναι η αλήθεια. Αλλά όσο θα περνούν οι ημέρες, θα αποδεχθώ ότι τα ρεκόρ είναι για να σπάνε»