Οι προκηρύξεις που ενδιαφέρουν Εβρο, Νέστο και Κόσμιο για πρωτάθλημα και κύπελλο Γ’ Εθνικής

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/8) την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και του κυπέλλου της νεοσύστατης Γ’ Εθνικής, στα οποία θα συμμετάσχουν από την Θράκη οι ομάδες του Εβρου Σουφλίου, του ΠΑΟ Κοσμίου και του Νέστου Χρυσούπολης (την οποία θεωρούμε θρακιώτικη όχι μόνο λόγω γειτνίασης αλλά και λόγω της συμμετοχής πολλών θρακιωτών σε αυτήν).

Στο πρωτάθλημα οι 96 ομάδες θα χωριστούν σε έξι ομίλους με ημερομηνία έναρξης στις 22 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου 2014, ενώ το Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με το πρωτάθλημα, θα προβιβαστούν στη Football League οι πρωταθλήτριες ομάδες των έξι ομάδων, θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των Ε.Π.Σ. σαράντα έξι και θα παραμείνουν πενήντα.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, θα πέσουν στα τοπικά οκτώ ομάδες από τους τρεις ομίλους των 16 ομάδων και τον ένα όμιλο των 15. Από τους δύο άλλους ομίλους των δεκαπέντε ομάδων θα υποβιβαστούν επτά ομάδες.

Αναφορικά με τον προβιβασμό από τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων στη Γ’ Εθνική τη σεζόν 2014-15, οι πενήντα τρεις πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις δευτεραθλήτριες, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες, που θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης. Θα συγκροτηθούν δεκατέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε διπλούς (εντός – εκτός έδρας) αγώνες. Η πρώτη της τελικής βαθμολογίας ομάδα κάθε Ομίλου, συνολικά δεκατέσσερις ομάδες, θα προβιβαστεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Συνολικά η Γ’ Εθνική Κατηγορία της περιόδου 2014/2015 θα απαρτίζεται από εξήντα τέσσερις (64) ομάδες, κατανεμημένες σε τέσσερις (4) Ομίλους των δεκαέξι (16) ομάδων έκαστος.

Οι όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν όμως ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, με κλήρωση, σε περισσότερους του ενός ομίλου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι ομάδες της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας θα μετέχουν στον ίδιο όμιλο.

Τέλος για τους ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες. Επίσης, επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2013-2014 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1980.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την προκήρυξη Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την προκήρυξη Κυπέλλου Γ’ Εθνικής
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής
 
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής Κυπέλλου Γ’ Εθνικής