Περίμεναν ζεστό χρήμα στην ΣΕΚΑΠ αλλά βρίσκουν… απολύσεις από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη!

«Σε αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ και κορυφώνεται η αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον στην εταιρεία ιδιαίτερα μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του νέου ιδιοκτήτη Ιβάν Σαββίδη και της νέας διοίκησης ν’ ανακοινώσει εθελούσια έξοδο δίνοντας μάλιστα κίνητρα για οικειοθελή αποχώρηση.

Ήδη – σύμφωνα με πληροφορίες μας – 40 εργαζόμενοι έχουν υποβάλλει την σχετική αίτηση ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός και των υπολοίπων καθώς ορατή είναι η «δαμόκλεια σπάθη» των απολύσεων και τίθεται ως δίλημμα: να αποχωρήσουν και να επωφεληθούν των κινήτρων της εθελουσίας ή να παραμείνουν ρισκάροντας μια απόλυση!

Αναστάτωση και αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων και στα σωματεία γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις τελευταίες, «δυσμενείς» – όπως τις χαρακτηρίζουν – «εξελίξεις». Περίμεναν απ’ την νέα διοίκηση να τους επιδείξει ένα αναπτυξιακό buisness plan για την εταιρεία, περίμεναν να βάλει χρήμα ο νέος ιδιοκτήτης Ιβάν Σαββίδης στην εταιρεία και να της δώσει ώθηση με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αντ’ αυτού βρήκαν εθελουσία έξοδο και φημολογούμενες απολύσεις: «Περιμέναμε να μας δείξουν το νέο οργανόγραμμα και τον σχεδιασμό για την εταιρεία και αντί γι αυτό μιλούν για απολύσεις. Ας βγει ο κ. Μαράντος που έλεγε ότι αυτή η επένδυση θα αναπτύξει όλη της περιοχή μας να μας πει τώρα. Τι σόι επένδυση είναι αυτή. Δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στην εταιρεία. Έτσι μπορούσαμε να την πάρουμε κι εμείς…», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου κ. Κώστας Γαβριηλίδης.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και το «καλημέρα του Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ ήταν μείωση προσωπικού γεγονός που ως ένα βαθμό προδικάζει τι άλλο έπεται επιτείνοντας την ανασφάλεια των εργαζομένων στους οποίους οφείλονται 2 μισθοί:

«Μάς μας είχαν πει για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και αυτό που βλέπουμε από την αρχή είναι πίεση για εθελούσια έξοδο. Εμείς δείξαμε υπομονή για δύο χρόνια, δεν πιέσαμε για τα δεδουλευμένα μας, προκειμένου να βοηθήσουμε την εταιρία και δεν βλέπουμε ούτε χρονοδιάγραμμα για να μας εξοφλήσουν. Όμως η εντολή για εθελούσια έγινε σε χρόνο μηδέν. Πως είναι δυνατόν να μην έχουν λεφτά για να μας ξοφλήσουν – ενώ μας λένε να κάνουμε υπομονή για τα δεδουλευμένα- αλλά έχουν λεφτά για να πληρώσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση εθελούσιας εξόδου;» διερωτάται ο Κώστας Γαβριηλίδης.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση αυτή της εταιρείας έχει φέρει σε αμηχανία την τοπική κοινωνία αλλά και τους θερμούς υποστηριχτές του Ιβάν Σαββίδη που τώρα επιλέγουν τη σιωπή ενώ δεν πάει καιρός που τον είχαν ανακηρύξει ως μέγα σωτήρα της ΣΕΚΑΠ και της Ξάνθης!

Στο μεταξύ όπως μας πληροφορεί ο Διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΚΑΠ κ. Μπίτος κατά την γενική συνέλευση της 6ης Αυγούστου όπως προβλεπόταν από την ημερήσια διάταξη αποφασίστηκε η μετοχοποίηση μέρους των οφειλών της εταιρείας προς την ΑΤΕ ενώ το υπόλοιπο μέρος που υπολογίζεται σε 15 εκ. ευρώ το ανέλαβε ο επενδυτής Το συνολικό ποσό των οφειλών ανέρχεται σε 81 εκ. ευρώ. Να σημειώσουμε επίσης ότι για την αγορά των μετοχών της ΑΤΕ ο Ιβάν Σαββίδης κατέβαλε 3.360.000 ευρώ και 1.640.000 ευρώ για την αγορά των μετοχών της ΣΕΚΕ. Δηλαδή συνολικά η ΣΕΚΑΠ του κόστισε 5 εκ. ευρώ σε ρευστό ενώ εκκρεμεί και το 8% του Συνεταιρισμού.

 

Πηγή:  http://www.empros.gr