Με το ένα πόδι στους ομίλους η Σταντάρ Λιέγης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Απέκλεισε την Ξάνθη στον δεύτερο προκριματικό γύρο και πλέον είναι με το ένα πόδι, για να μην πούμε και με τα δύο, στους ομίλους του Europa League η Σταντάρ Λιέγης. Η βελγική ομάδα νίκησε με 0-2 μέσα στην Λευκορωσία την Μινσκ και έχει σφιχταγκαλιάσει την παρουσία της στην κλήρωση της άλλης Παρασκευής.

Σε αντίθεση πάντως με τον Ατρόμητο, που ουσιαστικά εγκατέλειψε τοι όνειρο μετά την ήττα του με 1-3 από την Αλκμάαρ στο Περιστέρι, οι δύο κυπριακές ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό έκαναν σημαντικά βήματα πρόκρισης, Το ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 εκτός έδρας με την Ζούτε Βάρεγκεμ ενώ ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε με 2-0 στην Μεγαλόνησο την γαλλική Νις.

Η Ραπίντ Βιέννης που απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης νίκησε με την Ντίλα στην Αυστρία, ενώ η Σπαρτάκ Μόσχας, ομάδα που έχει αδελφοποιηθεί με τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων Ροδόπης, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Σεντ Γκάλεν. Πάντως, εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί επί της Σάλκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουμε το παράδοξο η Ελλάδα να συμμετέχει με δυο ομάδες στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και να μην έχει καμία στο Europa, ενώ η Κύπρος ενδεχομένως να έχει δύο!!!