Ελ Θράκικο και στους… δεσπότες: Παντελεήμων Ξάνθης vs Παντελεήμων Κομοτηνής!!!

Γράφει ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το Ελ Θράκικο ίσως είναι μια καλή αφορμή να βρεθούν κοντά οι δύο μητροπολίτες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, που φέρουν το ίδιο όνομα Παντελεήμων και αμφότεροι δηλώνουν οπαδοί ο ένας της Skoda και ο άλλος του Πανθρακικού.

Ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων δεν συνηθίζει βέβαια να πηγαίνει στο γήπεδο, πέραν από τον καθιερωμένο αγιασμό στην έναρξη της σεζόν, στον οποίο φροντίζει όμως πάντα να πηγαίνει ο ίδιος. Έτσι λοιπόν είχε βρεθεί και φέτος στα Πηγάδια για να τον τελέσει, να ευχηθεί καλή επιτυχία και νίκες στην ομάδα της Ξάνθης, αλλά πρωτίστως να ευχηθεί υγεία στους παίκτες.

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων αποτελεί πνευματικό τέκνο του προηγούμενου. Τα παλιότερα χρόνια ήταν αυτός που τον συνόδευε στον αγιασμό της Skoda Ξάνθη, καθώς υπηρετούσε χρόνια σε αυτήν την Μητρόπολη, φέτος όμως και μετά την χειροτονία του, τέλεσε ως δεσπότης τον αγιασμό του Πανθρακικού όπου και προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του, που είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS: “Τέρμα πλέον η Ξάνθη! Πλέον είμαι άρρωστος Πανθρακικός!”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μέρες μετά την χειροτονία του και την ανάληψη καθηκόντων ως Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, είχψε συμπέσει το Ελ Θράκικο και ο Παντελεήμων ο νεώτερος είχε σπεύσει τότε στα επίσημα του ΔΑΚ Κομοτηνής, να παρακολουθήσει τον αγώνα, σε μια κίνηση που σχολιάστηκε έντονα τότε και είχε αναδειχθεί από το ThrakiSportS, που τότε μετρούσε λίγες ημέρες στον αέρα του διαδικτύου.

Το επικείμενο Ελ Θράκικο ίσως θα ήταν μια καλή αφορμή να βρεθούν ξανά μαζί οι δύο… Παντελεήμονες, ο δεσπότης της Ξάνθης και ο δεσπότης της Κομοτηνής. Να κάτσουν δίπλα – δίπλα οι εκκλησιαστικοί πατέρες, να δώσουν το καλό παράδειγμα ότι η κόντρα μετρά 90 λεπτά και αμέσως μετά είμαστε όλοι μαζί, αγαπημένοι και μονιασμένοι.

Πριν τον αγώνα θα υπάρχει αγωνία, μετά θα γίνουν τα σχόλια και η απαραίτητη καζούρα, αλλά σε κανένα σημείο δεν πρέπει  να ξεχάσουμε ΟΛΟΙ μας, φίλαθλοι και οπαδοί, παίκτες και διοικούντες, ότι είμαστε πάνω από όλα όλοι ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ! Και αυτό το κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα οφείλει να μας ΕΝΩΝΕΙ….

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here