Ο Άκης Μάντζιος ενόψει Ελ Θράκικο: Τιμούμε την Ξάνθη, κέρδος ο πόντος στη Λειβαδιά

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Συνέντευξη στον “Αθλητικό Μετρόπολις” ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με την Ξάνθη παραχώρησε ο προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος, που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα. 

Ο κ. Μάντζιος δήλωσε ότι η ομάδα του θα πάει στην Ξάνθη με στόχο τη νίκη, κάτι που δεν έχει πετύχει απέναντι στην Skoda στα χρόνια της Super League, ωστόσο τόνισε με έμφαση ότι τιμά και εκτιμά την Ξάνθη και την ποιότητά της σαν ομάδα, θεωρώντας ότι η εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ατυχής και μια κακή σελίδα.

Αυτή ήταν η δεύτερη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδινε μέσα σε λίγες ώρες ο κ. Μάντζιος, αφού λίγο νωρίτερα είχει μιλήσει και στον αθηναϊκό Sentra. Εκεί αναφέρθηκεστη νέα ομάδα που «χτίζει», εκτίμησε ότι δέκα ομάδες της Superleague θα παλέψουν για την σωτηρία τους, ενώ τόνισε ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ξεκάθαρα το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Άκης Μάντζιος:

Για τον βαθμό που πήρε ο Πανθρακικός στην Λιβαδειά: «Κάθε βαθμός που έρχεται εκτός έδρας είναι σημαντικός και πολύτιμος. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, λίγο το άγχος της πρεμιέρας, λίγο το ότι οι ομάδες ήθελαν να δουν η μία την άλλη, είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει διάρκεια στον ρυθμό όπως στο β’ μέρος. Γενικότερα παρουσιάσαμε ένα καλό πρόσωπο για 25-30 λεπτά και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Μάλιστα αν δεν είχαμε την άδικη κατά τη γνώμη μου αποβολή, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Πάντως έγινε ένα καλό παιχνίδι που εντυπωσίασε τον κόσμο που το παρακολούθησε και ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια».

Για το πόσο διαφορετική ήταν η 11άδα που παρέταξε σε σχέση με την περσινή ομάδα του Πανθρακικού: «Ήταν αλλαγμένη κατά πέντε παίκτες, δηλαδή σχεδόν η μισή 11άδα. Και μιλάμε ότι η περσινή ομάδα είχε εξαιρετική ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Με εξαίρεση τον Μπαϊκαρά όλοι οι υπόλοιποι άλλαξαν».

Για το ότι τα δύο γκολ σημειώθηκαν από δύο νεοφερμένους, τους Φονσέκα και Κάσες: «Ναι, πήραμε τα γκολ από δύο μεταγραφές. Πρόκειται για αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Πρέπει άλλωστε να καλύψουμε τα 17 γκολ που έβαλαν πέρσι οι Παπαδόπουλος, Λουσέρο και Βαϊρουά.».

Για την φιλοσοφία που θα έχει φέτος ο Πανθρακικός: Πολλές διαφορές δεν θα έχει η ομάδα μας σε σχέση με πέρσι. Σίγουρα θα έχει στα πρόσωπα όπως είπαμε. Αλλά ως φιλοσοφία θα είναι να παίζουμε καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο και να παίρνει βεβαίως αποτελέσματα. Φυσικά θέλουμε κι άλλο χρόνο για να παρουσιάσουμε το πραγματικό μας πρόσωπο και μετά την διακοπή θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι».

Για το αν ο Πανθρακικός έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του: «Εχουμε σχεδόν κλείσει το ρόστερ μας. Αν τώρα υπάρχει κάτι εξαιρετικό την τελευταία στιγμή ή δούμε ότι έχουμε ανάγκη στα δύο τελευταία παιχνίδια πριν τη διακοπή, τότε ίσως κάνουμε μία ακόμη κίνηση».

Για το πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα: «Δεν θα έχει αδύναμες ομάδες όπως πέρσι. Πχ ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, ο Άρης και άλλες, είχαν προβλήματα στο ξεκίνημα. Θεωρώ ότι θα υπάρχει ένα γκρουπ 10 ομάδων που θα έχει στόχο την παραμονή. Το που θα φτάσει τώρα η παραμονή βαθμολογικά, θα δούμε. Γενικότερα είναι καλό ότι σημειώθηκαν 26 γκολ στην πρώτη αγωνιστική. Δείχνει ότι οι παίκτες που ήρθαν έδειξαν ικανότητα στο να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα και ότι οι ομάδες ήταν αποτελεσματικές. Ολοι που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά με τα γκολ και τις φάσεις που έγιναν σε όλα τα παιχνίδια. Είναι μια ευκαιρία όλοι μας, παίκτες, προπονητές και παράγοντες, να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο και να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να δει καλό ποδόσφαιρο ».