Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αντωνίου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Έφυγε από τη ζωή ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου σε ηλικία μόλις 50 ετών ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων και συνεργάτης στην Εθνική Γυναικών, Γιώργος Αντωνίου, ο οποίος έδινε μάχη για τη ζωή στην εντατική του «Λαϊκού» Νοσοκομείου. Ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο του χάντμπολ και στην Θράκη, καθώς ως γνωστόν μέλοςς της Εθνικής Νεανίδων είναι η αλεξανδρουπολίτισσα Μάγδα Κεπεσίδου ενώ στην Εθνική Γυναικών βασικό στέλεχος είναι η ξανθιώτισσα Ελένη Προκοπίδου.

Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο 3ο Νεκροταφείο Νίκαιας και έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου, οι πρώην πρόεδροι Γιώργος Χαλκίδης, Γιώργος Αλικάκος, τα μέλη του Δ.Σ. Αντώνης Χατζηνικολάου, Δημήτρης Σταυρακάκης και Αθανάσιος Μανδάς, πολλοί προπονητές μεταξύ αυτών ο άμεσος συνεργάτης και προπονητής της Εθνικής Γυναικών Σωκράτης Βακάλης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Κρανάκης και πολλοί άλλοι.

Το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο είπαν επίσης πολλές αθλήτριες από τις ομάδες που υπηρέτησε. Η Ελένη Πόταρη, η πρώην πρωταθλήτρια στίβου και διευθύντρια φυσικής αγωγής Πειραιά Κούλα Δημοσθένους και ο Νίκος Σωτηρίου από το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ εκφώνησαν επικήδειο λόγο, μιλώντας για την καθαρότητα, το χαμόγελο και το χαρακτήρα του Γιώργου Αντωνίου. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Νίκου Σωτηρίου πως πάνω στο φέρετρο ακουμπάει όλη η χαντμπολική Ελλάδα.

Σε ένδειξη πένθους θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής σε όλους τους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής όλων των κατηγοριών της νέας σεζόν. Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου τόνισε για την απώλεια του Γιώργου Αντωνίου: «Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Είχε στην καρδιά του το χάντμπολ και έδινε τα πάντα για αυτό. Ήταν ένας πραγματικός κύριος που θα μας λείψει πάρα πολύ. Εύχομαι κουράγιο στην οικογένεια του, τώρα πρέπει όλο το άθλημα να την στηρίξει».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Σωκράτης Βακάλης και επί σειρά ετών συνεργάτης του Γιώργου Αντωνίου, δήλωσε: «Κλαίει η καρδιά μας για τον άδικο χαμό του Γιώργου. Έφυγε ένας αδερφός και ένας πολύτιμος συνεργάτης. Γνωριστήκαμε για πρώτη φορά σε κάτι μπαράζ στα Καμένα Βούρλα το 1995 και από τότε είχαμε στενή συνεργασία. Είναι μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του χάντμπολ. Ήταν ένας ακούραστος εργάτης».

Το ΤhrakiSportS επικοινώνησε με την Αλεξανδρουπολίτισσα τερματοφύλακα της Νέας Ιωνίας Μάγδας Κεπεσίδου, της οποίας ο εκλιπών ήταν προπονητής στην Εθνική Νεανίδων, αλλά σεβόμενη τις δύσκολες στιγμές της οικογένειάς του δε θέλησε συντετριμμένη να κάνει κάποια δήλωση.