Από την αρχή στα βάσανα οι παίκτες του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Με τα μούτρα στη δουλειά έχουν πέσει στον Εθνικό. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης μετά την εκπληκτική περσινή χρονιά, βάζει το δικό της στοίχημα να συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους ανθρώπους του βόλει και να κερδίσει και πάλι τις εντυπώσεις.

Η σεζόν άνοιξε επίσημα την Δευτέρα με διπλές προπονήσεις και συνεχίζεται σε ολοένα και πιο εντατικούς ρυθμούς με τον κόουτς Σάκη Μουστακίδη να δείχνει από νωρίς τις “άγριες” διαθέσεις του. Όπως είπε κατά την πρώτη του ομιλία σε παλιούς και νέους αθλητές του, «οι υποχρεώσεις του Εθνικού φέτος είναι πολύ σημαντικές και η περσινή μας πορεία έχει αυξήσεις τις προσδοκίες αλλά και τις υποχρεώσεις. Κάτι που σημαίνει ότι μας περιμένει όλους πολύ δουλειά».

Παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση έδωσαν το παρόν το πρωί στο στάδιο «Φ. Κοσμάς» και το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο της πόλης και μετά τις καθιερωμένες ευχές, στρώθηκαν στη δουλειά. Στις πρώτες προπονήσεις ο κ. Μουστακίδης είχε στη διάθεσή του τους: Μιγιαήλοβιτς, Σιδηρόπουλο, Κ. Δαλακούρα, Αν. Δαλακούρα, Κασαμπαλή, Παπάζογλου, Ανδρεάδη, Ράιτς, Κοντοστάθη, Καβαρατζή καθώς και τους Μπουφίδη, Τσέλιο, Παντίρη και Χρηστουηλία. Απουσίαζε ο Δημήτρης Γραμματικάκης με τον οποίο απομένουν κάποιες εκκρεμότητες για την ανανέωση της συνεργασίας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο τεχνικός της ομάδας Σάκης Μουστακίδης μίλησε για τη νέα σεζόν που ξεκινάει για τον Εθνικό και τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξεκινάει μία χρονιά, στην οποία θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι από πέρυσι. Θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους πως δεν ήμασταν πυροτέχνημα και πως ο Εθνικός μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια. Υπάρχει διάθεση και επιθυμία για επιτυχίες από όλους. Με σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να δώσουμε συνέχεια στην πολύ καλή περσινή χρονιά που είχαμε και να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα».

Σε δηλώσεις με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας του, ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας τόνισε το γεγονός ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για την ομάδα του αφού μετά από δεκαετίες, επιστρέφει στην Ευρώπη. «Ξεκινάμε με χαμόγελο και αισιοδοξία τη νέα χρονιά. Κατά 90% έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας και απομένουν μόνο κάποιες εκκρεμότητες ίσως και μικροπροσθήκες. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαρές και διακρίσεις στον φίλαθλο κόσμο της Αλεξανδρούπολης και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε το σεβασμό του κόσμου του ελληνικού βόλει. Σίγουρα η χρονιά δεν θα είναι εύκολη για εμάς. Άλλωστε πιο δύσκολο δεν είναι να φτάσεις ψηλά αλλά να κρατηθείς εκεί. Θέλουμε τον κόσμο και την τοπική κοινωνία συμπαραστάτες μας”.