Κατέκτησε τον Ταΰγετο ο Ορειβατικός Όμιλος Κομοτηνής

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–   Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής συνεχίζοντας την πλούσια και συνεχή δράση του, αυτό το καλοκαίρι επέλεξε να επισκεφθεί τη Λακωνία.

Επτά μέλη του από τις 10 Αυγούστου και για οκτώ μέρες, πραγματοποίησαν ορειβατική εξόρμηση και τουριστική περιπλάνηση στον νομό Λακωνίας, και φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης σε υψόμετρο 1.550 μέτρων.

Την πρώτη ημέρα απόλαυσαν τη διαδρομή στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 του Ταϋγέτου. 

Η ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου (2.407 μέτρα υψόμετρο με υψομετρική διαφορά 857 μέτρα), πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα από τις 5 το πρωί, δίνοντας την ευκαιρία στους ορειβάτες να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου στην κορυφή του βουνού καθώς και τη σκιά του να πέφτει με τη μορφή πυραμίδας στα δυτικά.

Η εξόρμηση συνεχίστηκε με επίσκεψη στο σπηλαιοβάραθρο του Καιάδα, στο σπήλαιο Διρού, στην Καλαμάτα, στο νοτιότερο σημείο της Ηπειρωτικής Ελλάδος – το ακρωτήριο Ταίναρο, τη  Μάνη, τη Μονεμβασιά και την Νεάπολη.

Η βοήθεια του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης στάθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη, με τη φιλοξενία στο καταφύγιο, την πολύ καλή  σήμανση των μονοπατιών και τις απαραίτητες συμβουλές.

Άψογη ήταν και η διοργάνωση της όλης δραστηριότητας από τον κ. Σαραντάκο Κωνσταντίνο που κατάγεται από τη Λακωνία και ήταν τέλειος γνώστης της περιοχής και ευγενικός οικοδεσπότης στα μέρη του.

Στην εξόρμηση συμμετείχαν οι: Ξαγοραράκης Χρήστος, Σαραντάκος Κώστας, Ιορδανίδου Ειρήνη, Καζακοπούλου Γεωργία, Αθανασιάδης Στέλιος, Ζουμπούλογλου Ηλίας, Εμμανουλίδης Βαγγέλης.

Επόμενη δραστηριότητα εκτός νομού του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, θα είναι η ανάβαση στον Όλυμπο, 6-8 Σεπτεμβρίου.