Μπάχαλο μια μέρα πριν την κλήρωση της ΕΠΣ Θράκης! Αποσύρθηκαν ομάδες κάνοντας ασανσέρ της κατηγορίες!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Την Τετάρτη πραγματοποιείται στα γραφεία της ΕΠΣ Θράκης η κλήρωση για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και το κύπελλο του νομού Ροδόπης, ωστόσο εντελώς διαφορετική θα είναι η σύνθεση των ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτά σε σχέση με τους βαθνμολογικούς πίνακες της περασμένης σεζόν, αφού πολλές ομάδες δήλωσαν αδυναμία να αγωνιστούν στην Α1 Κατηγορία προκαλώντας… μπάχαλο με τα κενά που δημιουργήθηκαν και τις αντικαταστάσεις.

Όπως έχει επισημάνει εδώ και εβδομάδες το ThrakiSportS, η νέα διοίκηση της Φιλύρας, που πέρυσι αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια στην Α1 Κατηγορία, αποφάσισε να πέσει στην Β’ Ερασιτεχνική κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα με ντόπιους παίκτες και χωρίς το άγχος του πρωταθλητισμού αλλά και της παραμονής. Όμως και η περσινή πρωταθλήτρια της Α2 Κατηγορίας ομάδα του Φύλακα, που είχε προβιβαστεί στη μεγάλη κατηγορία, δεν δήλωσε συμμετοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και δεύτερο κενό. Την θέση τους κλήθηκαν να καλύψουν οι Αετός Αρριανών και Ηρακλής Σαπών, που είχαν καταλάβει την τρίτη και τέταρτη θέση στην Α2 Κατηγορία.

Ωστόσο ο Αετός Αρριανών προτίμησε να δηλώσει συμμετοχή στην Α2 Κατηγορία και όχι στην Α1, με αποτέλεσμα την θέση του να καταλάβει ο Πόντος Κομοτηνής που είχε αναδειχθεί πέμπτος μετά και τα πλέι οφ της Α2 Κατηγορίας τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο. Η τελευταία εξέλιξη ήταν ότι και ο ηρακλής Σαπών απαρνήθηκε την άνοδό του στην Α1 Κατηγορία, αλλά το ίδιο έκανε και ο Ορφέας Στρύμης που είχε αναδειχθεί έκτος και τελευταίος στα πλέι οφ. Ετσι αναζητήθηκε η λύση για να καλύψει το κενό στην ομάδα που αναδείχθηκε πρώτη στα πλέι άουτ της Α2 Κατηγορίας, τον Ροδίτη, ο οποίος και αποδέχθηκε την πρόκληση και έτσι, από εκεί που έδινε μάχη για να μην υποβιβαστεί πριν τρεις μήνες, βρίσκεται τελικά να… προβιβάζεται.

Οι εξελίξεις δεν αφήνουν ανεπηρέαστα και τα άλλα πρωταθλήματα, αφού η Φιλύρα πηγαίνοντας στην Β’ Κατηγορία δημιούργησε μια κενή θέση στην Α2 που θα καλύψει η Αναγέννηση Παγουρίων, που προβιβάζεται από την Β’ ΕΠΣ Θράκης μαζί με την πρωταθλήτρια Βιστωνίδα Κοπτερού και την δευτεραθλήτρια  Φιλία. Ωστόσο και ο Φύλακας δεν δήλοωσε συμμετοχή στα νέα πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα επίσης να υπάρξει κενό στην Α2 και να κληθεί και η τέταρτη της βαθμολογίας Ένωση Αμαξάδων να ανέβει κατηγορία. Ακολούθως και το Σκάλωμα εκμεταλλεύτηκε όλη αυτή την κατάσταση και από τη Γ΄Ερασιτεχνική θα αγωνιστεί τελικά στη Β΄Κατηγορία, μαζί με τη Νεολαία Αλανότοπου.

Ένας μικρός χαμός δηλαδή, που δημιουργείται από τις αρνήσεις ομάδων να αγωνιστούν στην μεγάλη κατηγορία αλλά και από το γεγονός ότι έξι συνολικά ομάδες δε δήλωσαν συμμετοχή σε κανένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης (Ορφέα Κομοτηνής, Φύλακας, Δύναμη Αμαράντων, Στυλάριο, Μαύροι Αετοί και Πέρδικα).

Μετά από όλο αυτό το μπάχαλο, οι κατηγορίες διαμορφώνονται ως εξής ενόψει της κλήρωσης που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης:

 

Α1 Ερασιτεχνική Κατηγορία

Δόξα Σώστη

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

Ορφέας Ξυλαγανής

Δόξα Προσκυνητών

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων

Ελπίδα Σαπών

Νέα Καλλίστη

Αετός Μίσχου

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

Αστέρας Αιγείρου

Πόντος Κομοτηνής

Ροδίτης

 

Α2 Ερασιτεχνική Κατηγορία

Ατσάλι Αρχοντικών

Βιστωνίδα Κοπτερού

Δόξα Γρατινής

Φιλία

Προοδευτική Λυκείου

Ηρακλής Σαπών

Ορφέας Στρύμης

Αγιοχώρι

Ρωμά

Αναγέννηση Παγουρίων

Ένωση Αμαξάδων

Αετός Αρριανών

 

Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Πάσσος

Φανάρι

Φιλύρα

Πέρδικα

Νεολαία Αλανότοπου

Σκάλωμα

Ελπίδες Κομοτηνής

Ένωση Ασωμάτων

Ηρακλής Διαλαμπής

Κομψάτος Πολυάνθου

Λίσσος Λοφαρίου

Τοξότες Αρίσβης

 

Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία

ΑΕ Κομοτηνής

Μύστακας

Δοκός

Μέγα Πιστό

Δόξα Υφαντών

ΠΑΕ Ποντίων

ΠΑΟΚ Ηφαίστου