Μάχη για τις ώρες προπόνησης στα κλειστά της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Αλεξανδρούπολη, η πρωτεύουσα του νομού Έβρου, έχει τεράστιες ελλείψεις σε χώρους άθλησης και αθλητικές υποδομές. Στο ένα απαρχαιωμένο κλειστό γυμναστήριο αλλά και στο κλειστό προθερμαντήριο του Μαΐστρου, τα δεκάδες τμήματα των ομάδων στα αθλήματα των “κλειστών χώρων”, ασφυκτιούν.

Ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της κάθε δημοτικής αρχής είναι το πως θα ικανοποιήσει τα πολλά, και τις περισσότερες φορές δίκαια αιτήματα των αθλητικών συλλόγων και σωματείων του καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης για έστω … και μια παραπάνω ώρα προπόνησης.

Και ως είθισται στις κρίσιμες συναντήσεις για τη συζήτηση και τον καθορισμό ωρών προπόνησης στους χώρους άθλησης της ευθύνης του Δήμου , δεν λείπουν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των αρχών και των εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων.

Για να ξεκινήσει το … «μαγείρεμα» και να γίνει ο καταμερισμός των ωρών προπόνησης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αλεξανδρούπολης Σάββας Σεφεριάδης εξέδωσε ανακοίνωση με αποδέκτη τους συλλόγους τους οποίους καλεί έως την Δευτέρα 26 Αυγούστου να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις και επιθυμίες τους.

Όπως σημειώνεται από τον ΑΠΟΚΔΑ, εν όψει της νέας αθλητικής σαιζόν και προκειμένου να καταρτιστεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων των αθλητικών χώρων σας καλούμε να:

– Υποβάλλετε εγγράφως, τις αλλαγές που πιθανόν να επιθυμείτε, με βάση όμως το περσινό πρόγραμμα λειτουργίας. Η πρόταση θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, π.χ «Η προπόνηση της Τρίτης 5:15 να γίνει Δευτέρα»
  • – Να εξηγείται τους λόγους που ζητάτε τις συγκεκριμένες αλλαγές.
  • – Τα σωματεία που για πρώτη φορά ζητούν ώρες προπόνησης, να αναφέρουν μόνο τις ώρες προπόνησης που επιθυμούν, π.χ. 3 ωρες.
  • – Να αναφέρεται, αν το σωματείο συμμετέχει σε αγωνιστικές δραστηριότητες και ποιας περίπου διάρκειας.
  • – Οι προτάσεις σας παρακαλούμε να περιέλθουν στα γραφεία μας μέχρι την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, με αλληλογραφία, FAX ή e-mail.
  • – Σωματεία που χρησιμοποιούν τους χώρους προπόνησης για περισσότερα τμήματα παρακαλούμε να υποβάλλουν χωριστή πρόταση για κάθε τμήμα.

«Όπως καταλαβαίνετε, από τα τόσα χρόνια ενασχόλησής σας με τον αθλητισμό, ο καταρτισμός του ετήσιου προγράμματος προπόνησης είναι το πιο βασικό για τη λειτουργία ενός συλλόγου. Συνάμα όμως είναι και το πιο δύσκολο για το υπεύθυνο φορέα που καταρτίζει το πρόγραμμα. Γνωρίζοντας όλοι μας εκ των προτέρων ότι η τελική μορφή του προγράμματος είναι αδύνατο να αφήσει όλους ικανοποιημένους, λαμβάνοντας υπόψη το ευτυχές γεγονός της ύπαρξης τόσο πολλών ομάδων, σας καλούμε να συμβάλλετε με τις προτάσεις σας, στο καταρτισμό του βέλτιστου δυνατού προγράμματος. Με σκοπό πάνω από όλα τα παιδιά, όλοι οι αθλητές που μετέχουν στις ομάδες να έχουν ίσες δυνατότητες» αναφέρει ο κ. Σεφεριάδης.