Ξανά στο προσκήνιο η πρόταση της Ξάνθης για τον υποβιβασμό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ξανά στο προσκήνιο έρχεται η πρόταση – έκπληξη που είχε καταθέσει η Skoda Ξάνθη στη Γενική Συνέλευση της Super League πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος, με την οποία είχε ζητήσει να υποβιβαστούν μόλις δύο ομάδες από το πρωτάθλημα που μόλις ξεκίνησε και να ανέβουν άλλες τόσες.

Η πρόταση είχε βρει σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ που την υπερψήφισαν και την κατέθεσαν ως πρόταση στην ΕΠΟ. Φυσικά, η Football League αντιδρά έντονα σε αυτή την προοπτική, καθώς απαιτεί να “ανέβουν” τρεις ομάδες στη “μεγάλη” κατηγορία.

Στη συνάντηση που είχε γίνει τον Ιούλιο, η ΕΠΟ είχε πάρει το μέρος της Football League, θεωρώντας πως το να υποβιβαστούν τρεις και να προβιβαστούν ισάριθμες ομάδες, είναι το δικαιότερο. Ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε, ωστόσο ακόμη δεν είναι οριστικό το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν. Αυτό θα κριθεί σε συνάντηση που θα γίνει εντός της εβδομάδας υπό τη σκέπη της ΕΠΟ και θα μετάσχουν σε αυτή οι διοικήσεις της Super League και της Football League.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Τετάρτη (21/8) και θα είναι η δεύτερη μέσα στο καλοκαίρι για το ίδιο θέμα, καθώς στην πρώτη που είχε γίνει στις 12 Ιουλίου δεν είχε υπάρξει συμφωνία. Σε αυτήν αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις προκειμένου να κλείσει άμεσα και το θέμα των προκηρύξεων των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων.