Χαλάρωμα αλλά και… προπόνηση για τον Μπανιώτη στη Μόσχα

Αποστολή στη Μόσχα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Χαλάρωμα αλλά και… προπόνηση περιελάμβανε το πρόγραμμα του Κώστα Μπανιώτη στη Μόσχα, αν και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, η αυλαία του οποίου πέφτει το απόγευμα στην ρωσική πρωτεύουσα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο κομοτηναίος άλτης ξαναπήγε στο Στάδιο Λουζνίκι, προκειμένου να προπονηθεί στο βοηθητικό του Σατδίου. Βλέπετε, μπορεί να ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκίνησε άμεσα και τις διακοπές.

Ο Μπανιώτης διεκδικεί όσκαρ ατυχίας την φετινή σεζόν, καθώς στα δύο κρισιμότερα ραντεβού, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Γκέτεμποργκ τον Μάρτιο και στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού στην Μόσχα, αγωνίστηκε τραυματισμένος.

Βέβαια, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, ακόμα και καλύτερη επίδοση να είχε κάνει, το πολύ να ήταν δυο – τρεις θέσεις παραπάνω στην κατάταξη και δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, με δεδομένο το υψηλό επίπεδο του τελικού και του πόσο ψηλά ανέβηκε τελικά ο πύχης για να κριθούν τα μετάλλια.

Η χρονιά πάντως κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τον θρακιώτη πρωταθλητή. Με το ατοιμό ρεκόρ 2.34μ που σημείωσε στην Μερσίνη αναδείχθηκε μεσογειονίκης, ενώ η 10η θέση που κατέκτησε στον τελικό του ύψους στην Μόσχα αποδείχθηκε η καλύτερη ελληνική παρουσία στην διοργάνωση. Δέκατος ήταν επίσης ο Κώστας Φιλιππίδης στο επικοντώ και ο Λούης Τσάτουμας στο ύψος.

Ο Κώστας Μπανιώτης επιστρέφει με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα και ακολούθως θα ξεκινήσει ολιγοήμερες διακοπές, πριν μπει σε πρόγραμμα για τα μεγάλα ραντεβού της επόμενης χρονιά: το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Σόποτ της Πολωνίας και το Ευρωπαϊκού Ανοιχτού Στίβου στη Ζυρίχη σε ένα χρόνο από τώρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here