Live από την Τούμπα: ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη 3-0 (τελικό σκορ)

Μεταδίδουν από την Θεσσαλονίκη οι Κώστας Καραγιάννης και Βαγγέλης Μαγκώνης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Skoda Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2013 -2014. Ο ανταποκριτής μας Κώστας Καραγιάννης και ο απεσταλμένος μας Βαγγέλης Μαγκώνης βρίσκονται στην κατάμεστη Τούμπα και μεταδίδουν…

Καλησπέρα. Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με την Ξάνθη να φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ.  Είναι η πέμπτη φορά που οι δυο ομάδες κοντράρονται σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Πρόπερσι είχε συμβεί το ίδιο, αλλά η σημαντική στιγμή για την Ξάνθη ήταν στην πρεμιέρα της στην Α’ Εθνική στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν και είχε πετύχει χάρη σε γκολ του Χάρη Μπανιώτη μια από τις τρεις συνολικά νίκες της στην Τούμπα.

Ωρα 20:55  Στα πρώτα δύο ματς που άνοιξαν την αυλαία του πρωταθλήματος, έχουμε περίπου δέκα λεπτά πριν το τέλος κρητικούς θριάμβους, αλλά η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή καθώς τα σκορ είναι εύθραυστα: Ατρόμητος – Εργοτέλης 1-2 και Πλατανιάς – Βέροια 2-1.

Ωρα 20:58  Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Λόπεζ,Βιτόρ, Τζίολης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης, Σαλπιγγιδης

Ωρα 20:59  Η σύνθεση της Ξάνθης: Κυριακίδης, Παίτο, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Κομεσίδης, Βάλλας, Μαρίν, Γκοχουρί

Ωρα 21:01  Διαιτητης: Λαμπρόπουλος(Ηλείας) Βοηθοί: Μπαλτάς και Σωτηρόπουλος (Αχαίας και οι δυο). Τέταρτος: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Ωρα 21:05  Προθερμαίνονται οι δύο ομάδες. Το γήπεδο πάντως δεν έχει γεμίσει, αν και είναι αρκετός ο κόσμος στην Τούμπα

Ωρα 21:10  Αρκετά εγκωμιαστικά τα σχόλια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την Ξάνθη. Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει ΕΔΩ

Ωρα 21:15  Μόλις αποσύρθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την επίσημη είσοδο και την έναρξη του αγώνα

Ωρα 21:19  Να που τα πάντα αλλάζουν στο ποδόσφαιρο. Ισοπαλίες και τα πρώτα δύο ματς της σεζόν και μάλιστα με μεγάλα σκορ. Ατρόμητος – Εργοτέλης 2-2 και Πλατανιάς – Βέροια επίσης 2-2! Τελικά αποτελέσματα!!!

Ωρα 21:22  Λέτε να δούμνε πολλά γκολ και εδώ! Υπάρχει σχετικό παρελθόν, αν και συνήθως τα σκορ είναι μικρά. Κάτι 1-0 συνήθως. Και τρεις νίκες της Ξάνθης μέσα στην Τούμπα. Θυμηθείτε το ωραίο θέμα της Μελίνας Ντισλιάν με την  προϊστορία των αγώνων με ένα κλικ ΕΔΩ

Ωρα 21:24  Ο ΠΑΟΚ καθιερώνει από φέτος σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του, την βράβευση σε παλιές δόξες του. Σήμερα τιμάει τον παλιό αμυντικό του Φιλώτα Πέλλιο. Την βράβευση έκανε ο Παναγιωτης Ποικιλίδης

Ωρα 21:27  Είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Καλή μας ποδοσφαιρική χρονιά. Καλή επιτυχία στις ομάδες της Θράκης!

1′ Έναρξη του ματς στην Τούμπα

3′ Ο Μαρσελίνιο βγήκε στην αντεπίθεση και από πλάγια θέση έκανε τη συρτή σέντρα αλλά δε μπήκε κανείς στην πορεία της μπάλας.

15′ Φτάσαμε στο 15ο λεπτό της συνάντησης με τη Ξάνθη να κρατά εύκολα το μηδέν στην άμυνα και να βγαίνει με αξιώσεις στην κόντρα επίθεση.

19′ Το σουτ του Στοχ απέκρουσε ο Κυριακίδης

30′ Συμπληρώθηκε το πρώτο ημίωρο στην Τούμπα χωρίς τη μεγάλη φάση και για τις δύο ομάδες.

31′ Η κεφαλιά του προωθημένου Βίτορ μετά από φάουλ του Λούκας πέρασε άουτ.

40′ To σουτ του Στοχ πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κυριακίδη.

43′ Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Βίτορ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λούκας άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

45΄ Ένα λεπτό καθυστερήσεων στην Τούμπα.

45′ + 1′ Λήξη πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ προηγείται με 1-0 της Ξάνθης, που δέχτηκε το γκολ δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο η ομάδα του Καραγεωργίου δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα, ενώ δημιούργησε κινδύνους στην κόντρα επίθεση.

46′ Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα με μια αλλαγή για τη Ξάνθη. Ο Φλίσκας πήρε τη θέση του Κομεσίδη.

48′ Σέντρα του Στοχ, ο Βάλλας παραχώρησε κόρνερ.

57′ Δεύτερη αλλαγή για τη Ξάνθη. Ο Σολάρι μπήκε στο ματς αντί του Βασιλακάκη.

60′ Συμπληρώθηκε μια ώρα αγώνα στην Τούμπα, χωρίς κάτι το αξιόλογο μπροστά από τις δύο εστίες.

67′ Γκολ, 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη στον Σαλπιγγίδη. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Λούκας διπλασιάζοντας τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Η Ξάνθη αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπαξεβανίδη. Πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τη Skoda.

70′ Tρίτη αλλαγή για τη Ξάνθη. Ο Μπέρτος πήρε τη θέση του Μαρσελίνιο.

73′ Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. O Oλίσε πήρε τη θέση του Στοχ.

73′ Γκολ, 3-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης με σουτ έκανε το 3-0 για τους γηπεδούχους. Μετά το πέναλτι και την αποβολή του Μπαξεβανίδη, τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν εντελώς.

76′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Σκόνδρας πήρε τη θέση του Λίνο.

80′ Κλείνουν οι αλλαγές και για τον ΠΑΟΚ. Ο Νέτσιντ πήρε τη θέση του Σαλπιγγίδη.

81′ Το σουτ του Ολίσε πέρασε άουτ.

84′ H κεφαλιά του Αθανασιάδη κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη.

90′ Tρία τα λεπτά των καθυστερήσεων στην Τούμπα.

90′ + 3′ Λήξη του αγώνα. ΠΑΟΚ-Skoda Ξάνθη 3-0. Η Ξάνθη ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague. Το πέναλτι και η αποβολή του Μπαξεβανίδη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα, αφού μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο η Skoda βρισκόταν μέσα στο παιχνίδι. Πλέον η Ξάνθη στρέφει το ενδιαφέρον της στο Ελ Θράκικο της ερχόμενης αγωνιστικής, ενώ ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την πρώτη αναμέτρηση με τη Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο….