O Kαραγεωργίου για την πρεμιέρα της Τούμπας

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ως το δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν για τη Ξάνθη χαρακτήρισε τη σημερινή πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Καραγεωργίου.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός ανέφερε αρχικά στην κάμερα της Nova: «Έχω την αίσθηση ότι θα είναι καλύτερο το πρωτάθλημα. Βέβαια δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Νομίζω ότι δύο ομάδες μπορούν να αντέξουν μέχρι το τέλος, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι δεν βλέπω κάποιον να ξεχωρίζει για αυτό και λέω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι θα βρεθούν ομάδες όπως βρεθήκαν πέρυσι. Δηλαδή δεν βλέπω πολύ καλύτερο τον Άρη φέτος. Δεν νομίζω ότι θα βρεθούν ομάδες μέτριες όπως η Κέρκυρα πέρυσι. Θα βρεθούν ομάδες οι οποίες θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την παραμονή τους. Αυτό δίνει μια καλή εικόνα στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα για τις υπόλοιπες θέσεις νομίζω ότι ο Ατρόμητος δείχνει να έχει ένα προβάδισμα. Αν ο Παναθηναϊκός φτιάξει όμως ένα σύνολο έχει και αυτός τη βαριά φανέλα και μπορεί να είναι ψηλά. Ακόμη και εκεί όμως έχω αμφιβολίες. Όλοι οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για την πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Ίσως η πιο δύσκολη αποστολή. Όπως είπα και πριν δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και εμείς πέσαμε κατευθείαν με έναν από τους διεκδικητές. Σε ένα γήπεδο το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι. Δίνει μια δυναμική στους παίκτες του ΠΑΟΚ ο φίλαθλος κόσμος. Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι ε να πάμε και να εμφανίσουμε ένα καλό πρόσωπο. Έχουμε αποκτήσει έναν ρυθμό μέσα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ελπίζω αυτός ο ρυθμός να μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι καλό».

Για την ιδιαιτερότητα της πρεμιέρας για τον ίδιο: «Το συναισθηματικό δέσιμο το έχουμε αναφέρει και δεν χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να δηλώνουμε ότι συναισθηματικά ανήκουμε κάπου. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι επαγγελματίας προπονητής, είμαι στην Ξάνθη και θα κάνω ότι μπορώ για να καταφέρει η ομάδα να κερδίσει ή να πάρει μια ισοπαλία. Για εμάς θα ήταν ευχής έργον ξεκινώντας το πρωτάθλημα και σε μια τέτοια έδρα. Από εκεί και πέρα παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι πολύ διαφορετικός φέτος, με καινούργιους παίκτες και προπονητές και πολλές φιλοδοξίες. Θέλουμε τουλάχιστον να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν επικεντρώνουν σε κάποια πρόσωπα από τον ΠΑΟΚ: «Θα έλεγα ότι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ κατά την προσωπική μου άποψη όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Σαλπιγγίδης για την επίθεση. Όμως το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο Στοχ, ο οποίος πρωταγωνιστούσε τα τελευταία χρόνια με τη Φενέρμπαχτσε δείχνει να έχει ποιότητα , είναι διεθνής παίκτης και νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Δεν το συζητώ. Αλλά η αριστερή τους πλευρά είναι η πιο δυνατή».

Για το γεγονός ότι πολλοί παίκτες της Ξάνθης δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους παρά τα ευρωπαϊκά ματς: «Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι η μισή μας ομάδα έχει βρει έναν ρυθμό και μπορούν να μπουν στο πρωτάθλημα και η άλλη μισή είναι ανέτοιμη. Ανέτοιμοι είναι κάποιοι που δεν πήραν παιχνίδια και ανέτοιμοι είναι και κάποιοι που αργήσανε να έρθουν στην ομάδα. Μεταγραφές εννοώ. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ήδη αρχίσαμε να παίζουμε φιλικά παιχνίδια για να συμμετέχουν και αυτοί και να αποκτήσουν λίγο ρυθμό. Ελπίζω ότι θα ανταποκριθούν στο μέγιστο βαθμό αυτά τα παιδιά μέσα από τα φιλικά παιχνίδια γιατί πολλές φορές ένα παιχνίδι Γ’ Εθνικής δεν είναι κίνητρο για έναν αθλητή, ο οποίος μέσα από αυτή τη διαδικασία πρέπει να βρει το ρυθμό του. Παρόλα αυτά πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια αυτή ούτως ώστε και με το ρεπό που θα έχουμε όταν φτάσει το παιχνίδι της Εθνικής να έχουμε περισσότερο δυναμικό σε καλή κατάσταση».