H αισιοδοξία του Δερμιτζάκη για τον φετινό ΟΦΗ

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  Ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν του ΟΦΗ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης:

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΟΦΗ δύο 24ωρα πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος: «Μετά από δύο μήνες προετοιμασίας όπου μπήκαν οι βάσεις στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και στη φιλοσοφία και στο πλάνο που θα ακολουθήσουμε σαν ομάδα για μια σταθερή απόδοση που είναι το ιδανικό. Είχαμε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ γύρω στο 50% έχει αντικατασταθεί με παίκτες που έχουν διαφορετική κουλτούρα και σίγουρα το στάδιο προσαρμογής είναι μεγαλύτερο. Μπορεί να μην έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε αγωνιστικά, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά είμαστε έτοιμοι για την έναρξη και τον στόχο που έχουμε βάλει για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και για όλο το πρωτάθλημα».

Για την πρεμιέρα της Super League με τον Πανιώνιο: «Είναι παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Υπάρχει άγχος για την πρεμιέρα και η ομάδα δεν έχει βρει τον ρυθμό που πρέπει. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που θέλει σεβασμό. Έχει κρατήσει τον βασικό κορμό από την περσινή σεζόν και μην ξεχνάμε ότι πέρυσι παρά τα προβλήματα που είχε στα μέσα του πρώτου γύρου ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Τα πάντα όμως εξαρτώνται από μας. Αν έχουμε τα στοιχεία της συγκέντρωσης και του πάθους, της πειθαρχίας ανεξαρτήτου αποτελέσματος και καθαρό μυαλό θα κερδίσουμε. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι μας και πίστη στο πλάνο που έχουμε για την διαδικασία του πρωταθλήματος είτε για κάθε ματς ξεχωριστά. Παίζουμε ένα ματς στην έδρα μας μπροστά στον κόσμο και θέλουμε τη νίκη για να μπούμε με το δεξί στο πρωτάθλημα για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο με την απόδοση μας και την αποδοτικότητα μας. Ξέρουμε ότι ο κόσμος του ΟΦΗ είναι ο δωδέκατος παίκτης σε αυτή την ομάδα, και είναι σημαντικό για μια ομάδα να παίζει με υπεραρυθμίες».

Για το αν ανησυχεί από ενδεχόμενες απουσίες του Παπάζογλου και του Λαμπρόπουλου: «Ποτέ δεν θα αναφερθώ σε ελλείψεις και αυτό δεν το κάνω γιατί υπάρχουν παίκτες που δεν κάνουν την διαφορά.Ο ΟΦΗ έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που εξαρτάται απ΄ όλους τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. Οποιοσδήποτε παίκτης μπαίνει να αναπληρώσει ένα παίκτη είναι το ίδιο και αυτό γιατί είναι στο ρόστερ της ομάδας».

Για το αν υπάρχει πλάνο σε ενδεχόμενη απουσία του Παπάζογλου από τη γραμμή κρούσης: «Υπάρχει πλάνο και αν δεν μπορέσει να παίξει ο Παπάζογλου, είτε δεν ξεκινήσει είτε είναι εκτός αποστολής αλλά μην περιμένετε να σας πω όνομα. Γι’ αυτό έχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν εν όψει Πανιωνίου: «Ο Κυζιρίδης θα μπει στην ομάδα σε 15 ημέρες, ο Λαμπρόπουλος θα μπει σήμερα αλλά δεν θα τον έχουμε στη διάθεσή μας με τον Πανιώνιο και έχει προκύψει ένα πρόβλημα με τον Παπάζογλου που από την αρχή της προετοιμασίας έχει μια δυσκοκοίλη κάτι που επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες και για το παιχνίδι της Κυριακής η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Επίσης κάνουμε αγώνα δρόμου για να έρθει η μπλέ κάρτα του Ζορό για να μπορέσει να είναι στην αποστολή και να μας βοηθήσει».
Για την περίπτωση του Ταμούδο: «Υπάρχει μια συζήτηση με τον συγκεκριμένο παίκτη αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να αναφερθούμε περισσότερο γιατί αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι της Κυριακής και το πώς θα κερδίσουμε το ματς».

Για τον τέταρτο στόπερ: «Θα είχα κάνει κάποιο παιδί επαγγελματία αλλά επειδή ακόμη βάση θέσεων πρέπει να γίνει ένας θέλω να είμαι προσεκτικός το ποιος θα γίνει σε αυτή την φάση. Ο Ζορό είναι σε φυσική κατάσταση τέτοια για να είναι στον πάγκο και τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι 100% έτοιμος. Αν κάτι δεν πάει καλά με την μπλέ κάρτα η τον επαγγελματισμό υπάρχει παίκτης για να μπορέσει να καλύψει την θέση του στόπερ μέσα από την ομάδα».

Για το αν υπολογίζεται ο Λαμπρόπουλος σε περίπτωση που μείνει τελικά στον ΟΦΗ: «Οποιοσδήποτε καλός παίκτης υπολογίζεται και ο Λαμπρόπουλος γνωρίζεται όλοι είτε ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».