Ανατρέπει τα δεδομένα για ΠΑΟΚ το CAS, μια μέρα πριν το ματς με την Ξάνθη…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Άγνοια επικρατεί στον ΠΑΟΚ σχετικά με το τι θα κάνει για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις την προσεχή εβδομάδα, κάτι που όπως είναι φυσιολογικό μόνο ανεπηρέαστη δεν μπορεί να αφήσει την ομάδα ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Ξάνθη, το βράδυ του Σαββάτου στην Τούμπα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση η Μέταλιστ, όπου ενημερώνει για  μετά την δικαίωση της απο το ανώτατο δικαστήριο της Λωζάνης. Συγκεκριμένα ο  τίτλος είναι «Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας ανέστειλε την απόφαση του CAS» και σημειώνουν: “Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε την απόφαση του CAS σχετικά με τον αγώνα της Μέταλιστ με την Καρπάτι”.

 «Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελβετίας ακυρώνει την απόφαση που πήρε το CAS στις 2 Αυγούστου και έτσι η ΟΥΕΦΑ δε έχει λόγους να μας αποκλείσει από την Ευρώπη. Θα πρέπει να αναστείλει την απόφαση της και να μας επιτρέψει να αγωνιστούμε» δηλώνει ο δικηγόρος της ουκρανικής ομάδας και συνεχίζει: «Αυτό σημαίνει πως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας αναγνώρισε πως τα αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία το CAS μας τιμώρησε είναι ελλιπή. Η ΟΥΕΦΑ οφείλει να σεβαστεί την απόφαση».

Στην ομάδα του ΠΑΟΚ όμως δεν δειχνουν να έχουν καμία ανησυχία, καθώς όπως επισημαίνουν “πρόκειται για απόφαση πολιτικού δικαστηρίου  που δεν αναγνωρίζει η ΟΥΕΦΑ”. Βέβαια, πρόκειται για απόφαση του ανώτετου δικαστηρίου στο οποίο υπόκειται το Αθλητικό CAS που δεσμεύει την ΟΥΕΦΑ η οποία άλλωστε, αν θυμάστε, είχε εξαφανίσει από το πρόγραμμά της και τον αγώνα Ξάνθης – Λίνφιλντ για αρκετές ώρες, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απορριπτική απόφαση στην προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννενα. Αλλά μπορεί να πάρει χρόνο το πολιτικό δικαστήριο να επιβάλει στο αθλητικό την αναστολή της απόφασής του, κάτι που σημαίνει ότι πράγματι το πιο πιθανό είναι να μην αλλάξουν τα πράγματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Όλα αυτά είναι λογικό να κάνουν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να ταξιδεύει αλλού το μυαλό τους, αφού τελικά ακόμα τυπικά δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει αν θα αγωνιστούν με την Σάλκε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή με τους Ισραηλινούς για τα πλέι οφ του Europa League. Kαι είναι ερώτημα αν θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση η Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Τούμπα, όταν και θα βρει αντιμέτωπη μια ομάδα που είναι προφανές ότι όλη την εβδομάδα δεν έχει ασχοληθεί παρά ελάχιστα με αυτό το παιχνίδι…