Μπανιώτης στο ThrakiSportS: Ηταν ωραίος αγώνας, κέρδος που ήμουν εδώ!

Αποστολή στη Μόσχα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Όπως εξελίχθηκε ο τελικός του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας, δύσκολα ο Κώστας Μπανιώτης θα μπορούσε να πετύχει την μεγάλη διάκριση. Και ατομικό ρεκόρ να έκανε στα 2.35μ θα έμενε έκτος, πίσω από τον Ούκοφ.

Αν επαναλάμβανε τις καλύτερες φετινές του, στα 2.32μ, απλά θα κατάφερνε να μπει στην οκτάδα. Και αν πέρναγε τα 2.29μ θα τερμάτιζε μία με δυο θέσεις παραπάνω το πολύ. Ο Κώστας Μπανιώτης έμεινε δέκατος, μια θέση που αποτελεί την καλύτερη της ελληνικής αποστολής σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αλλά το χειρότερο για τον ίδιο είναι ότι οι ενοχλήσεις στο πόδι δεν τον άφησαν να ευχαριστηθεί αυτόν τον μεγάλο αγώνα.

«Ένιωθα σφιχτό το πόδι μου από την αρχή. Δεν μου επέτρεψε να ευχαριστηθώ όσο θα ήθελα τον αγώνα. Ήταν μεγάλος αγώνας πάντως, κρίθηκε πολύ ψηλά. Ηταν ωραία εμπειρία. Θα μπορούσα να περάσω το 2.29μ, αλλά ακόμα και 2.32μ να έκανα, απλά μια – δυο θέσεις θα κέρδιζα. Είμαι όμως ευχαριστημένος που μετείχα στον τελικό., Ήταν υψηλό επίπεδο και ήταν κέρδος που ήμουν. Δεν πειράζει. Πλέον θα ξεκουραστώ και όπως κάθε χρόνο, του χρόνου θα κατέβω και στον κλειστό και στον ανοιχτό, με πρώτο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σόποτ της Πολωνίας. Ελπίζω να μιλήσω σε λίγο και με την οικογένειά μου στην Κομοτηνή, δεν τους έχω  μιλήσει ακόμα και φανταστείτε γιορτάζει η αφερφή μου η Γιώτα, και δεν έχω προλάβει να της πω τα χρόνια πολλά…», είπε λίγο μετά τον αγώνα του ο Κώστας Μπανιώτης στο ThrakiSportS.