Διατηρούν τις ελπίδες ανόδου στην Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Μπορεί οι προθεσμίες που άτυπα είχαν δοθεί για να δηλώσεις εγγράφως η ΑΕΚ ή ακόμα και ο Παναθηναϊκός την αποχώρησή τους από το πρωτάθλημα της Volley League να πέρασαν, μπορεί τα ρεπορτάζ από την Αθήνα να λένε ότι οι δύο ιστορικές ομάδες δεν προτίθενται τελικά να αποσύρουν την συμμετοχή τους, αλλά στην Ορεστιάδα εξακολουθούν όχι απλά να ελπίζουν αλλά να πιστεύουν ότι δικαιούνται θέση στην Α1, να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο και να θέτους όλους τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους.

“Το θέμα δεν έχει κλείσει” λέει ανώτατος παράγοντας της ομάδας, που βλέπει πίσω από τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις περισσότερο μια αγωνία ώστε να καταφέρουν πρωτίστως η ΑΕΚ και δευτερευόντως ο Παναθηναϊκός να εκπληρώσουν τα κριτήρια συμμετοχής και δευτερευόντως μια σοβαρή προσπάθεια να ρυθμιστούν τα χρέη, αφού άλλωστε η περίοδος είναι δύσκολη και από όλους γίνεται αντιληπτό ότι “λεφτά δεν υπάρχουν”.

Αναφορικά με την ΑΕΚ, τα ρεπορτάζ σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες πέντε μέρες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΑΕΚ βρήκε λύση και θα συμμετάσχει κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα της Volley League”, αφού έπαψε να υπάρχει η αδιάλλακτη στάση των πιστωτών και κυρίως οι δικηγόροι ορισμένων ξένων αθλητών που μάλιστα έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια από την Ελλάδα και πίεζαν εδώ και τώρα την ΑΕΚ να βρει λύση”. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι πιστωτές άρχισαν να δείχνουν σημάδια υποχώρησης, φοβούμενοι ότι σε περίπτωση που επιμείνουν και τελικά η ΑΕΚ υποβιβαστεί ή και διαλυθεί, θα χάσουν οριστικά τα χρήματά τους. Ωστόσο δεδομένου ότι πέντε μέρες τώρα γράφονται κάθε μέρα τα ίδια πράγματα, ενώ την ίδια στιγμή παίκτες που θεωρούνταν ότι θα μετέχουν στο επόμενο ρόστερ της ΑΕΚ έχουν αρχίσει να παίρνουν μεταγραφή σε άλλες ομάδες, στην Ορεστιάδα εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα γτα προβλήματα ΔΕΝ έχουν εκλείψει και απλώς οι διοικούντες της ΑΕΚ προσπαθούν μέσω  αυτών των δημοσιευμάτων να κερδίσουν χρόνο και να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς τους αθλητές στους οποίους έχουν χρωστούμενα ώστε να “κουρέψουν” μεγάλο μέρος αυτού του χρέους.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο με την ΑΕΚ αλλά και με τον Παναθηναϊκό. Πίσω από την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το ΤΑΑ Παναθηναϊκός όπου όπου ξεκαθαρίζεται σε υψηλούς τόνους πως η ανδρική ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στο νέο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ, αίσθηση προκαλεί ότι υπάρχει ευθύ μήνυμα στους Σάκη Ψάρρα, Βασίλη Μηνούδη και Στάθη Ντονά πως «έχουν δύο επιλογές» για να βρεθεί λύση στο θέμα των οφειλών. Στην Ορεστιάδα εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή είναι μια μάλλον απέλπιδα προσπάθεια και από την πλευρά του τριφυλλιού να χαρίσουν ουσιαστικά οι αθλητές χρέη που έχει ο σύλλογος προς αυτούς, κάτι που εκτιμάται όμως ότι πολύ δύσκολα θα συμβεί δεδομένης της συνδικαλιστικής δρταστηριότηυτας που έχουν οι συγκεκριμένοι αθλητές – καθώς αν το κάνουν αυτοί, τότε θα δημιουργηθεί ένα πρωτοφανές δεδικασμένο για το μέλλον ώστε άλλα να συμφωνούν οι αθλητές με τις ομάδες και άλλα σαφώς λιγότερα να λαμβάνουν με πρωτοβουλία των ίδιων των σωματείων που δεν θα έχουν καμία επίπτωση για αυτήν τους την αθέτηση. Για αυτό και στο τέλος πιστεύουν ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός στο τέλος δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα σοβαρά προβλήματα με τα χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, σε αντίθεση με την Ορεστιάδα που ήδη έχει κάνει τις κινήσεις της για να εξοφλήσει παλιότερα χρέη και να μην αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα.

Το ζήτημα είναι ότι οι προθεσμίες είναι πλέον ασφυκτικές. Βέβαια, αποδεικνύεται ότι… παρατείνονται και κάθε τρεις και λίγο δίνονται νέες. Από Παρασκευή πήγαμε Κυριακή, από Κυριακή φτάσαμε Τετάρτη και ουδέν νεώτερον από το μέτωπο. Η Ορεστιάδα προετοιμάζει τον φάκελό της και παράλληλα θέτει προ των ευθυνών της κάθε αρμόδια αρχή. Γιατί δεν είναι μόνο να δηλώσει η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός συμμετοχή. Πρέπει αυτή να εγκριθεί και από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Και για να συ,βεί αυτό, τα χρέη θα πρέπει να έχουν διαγραφεί ή έστω διακανονιστεί. Αλλιώς η Volley League θα έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μην αφήσει να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα ομάδες που ΔΕΝ πληρούν τις προδιαγραφές που ιη ίδια έχει θέσει. Και οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν στους ανθρώπους της Ορεστιάδας ότι τα δύο ιστορικά σωματεία της Αθήνας, παρά τις διαρροές που υπάρχουν ότι τα προβλήματα λύνονται, στην πραγματικότητα εξακολουθούν να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Και η ΕΣΑΠ κάποια στιγμή καλείται να πάρει τις αποφάσεις της, καθώς όπως η ίδια έχει πει, τα πάντα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 17 Αυγούστου…