Η Αλεξανδρούπολη τίμησε τους Καβαρατζή – Κοντοστάθη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Σε ένα ακόμη καλοκαίρι είναι πρωταγωνιστές. Οι διακρίσεις έρχονται η μια μετά την άλλη. Και πλέον έχουν καθιερωθεί σαν το δίδυμο της Εθνικής μας ομάδας στις κατηγορίες εφήβων και νέων ανδρών, αφού έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο των ελλήνων αθλητών του μπιτς βόλει στις διεθνείς διοργανώσεις. Ο λόγος για τους Αλεξανδρουπολίτες, αθλητές του Εθνικού, Γιάννη Καβαρατζή και Γρηγόρη Κοντοστάθη.

Τα παιδιά μας εκπροσωπούν όχι μόνο στην Ελλάδα- πλέον – αλλά και στο εξωτερικό επάξια την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο, τη Θράκη. Λίγο μετά την επιστροφή τους από το Πανευρωπαικό της Λιθουανίας που κατέκτησαν την 17η θέση, οι «Καβάρα» και «Κόντο» όπως έχει καθιερωθεί να τους φωνάζουν στην άμμο, έγιναν δεκτοί στο Δημαρχείο από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο κ. Λαμπάκης, τίμησε τους Αλεξανδρουπολίτες αθλητές, που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στην κατηγορία κάτω των 23 ετών των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων BeachVolley2013.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους αθλητές για τις διακρίσεις τους και τους απένειμε τιμητικά μετάλλια. Ακόμη, ζήτησε να ενημερωθεί για τους νέους τους στόχους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην μελλοντική τους πορεία, ενώ συζήτησε μαζί τρόπους, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην εξέλιξη των εντόπιων αθλητών καθώς και στην πρόοδο και την ευρύτερη διάδοση του αθλήματος στην περιοχή.

 «Είναι ύψιστη τιμή που μπορεί να έχει ένας αθλητής από την πόλη του, αυτή που δεχθήκαμε από τον Δήμαρχο. Σήμερα κλείνει για εμάς ένας μεγάλος κύκλος. Τελειώνουμε από έφηβοι και περνούμε στην κατηγορία των ανδρών. Οι απαιτήσεις είναι πιο μεγάλες , οι υποχρεώσεις αυξάνουν και πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ για να κρατήσουμε τις διακρίσεις και στους άνδρες» δήλωσε ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, ενώ ο Γιάννης Καβαρατζής σημείωσε ότι οι στόχοι μας θα παραμείνουν υψηλοί και μας ενδιαφέρει να αγωνιζόαμστε σε διοργανώσεις του εξωτερικού. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι μέσα από ένα πρόγραμμα προπονήσεων και η περιοχή μ;ς ‘έχει βελτιωθεί σε ότι αφορά τις υποδομές για το μπιτς βόλει.

Τους νεαρούς πρωταθλητές συνόδευαν ο Ομοσπονδιακός Προπονητής BeachVolley, Αντώνης Πούμπουρας, στον οποίο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο άθλημα. Οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων BeachVolley, Κωνσταντίνα Βλαχάκη και Άννα Σπανού, οι οποίες βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να μεταβούν στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα BeachVolley.

Παρόντες ήταν, ακόμη, ο αναπληρωτής Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας BeachVolley, κ. Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, οι γονείς των παιδιών και παλαιοί αλθητές Σταύρος Καβαραζής και Απόστολος Κοντοστάθης καθώς και εκπρόσωπος του  ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Θεόδωρος Μαυρίδης.