Κακή κούρσα και αποκλεισμός – σοκ για τον Δουβαλίδη

Άποστολή στη Μόσχα:  Γιάννης Γιαγκίνης

–  Αν και είχε έρθει με τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ και είχε την κρυφή ελπίδα όχι απλά της πρόκρισης στον ημιτελικό αλλά ακόμα και στον τελικό, ο Κώστας Δουβαλίδης εξαιτίας μιας κακής κούρσας νωρίς το πρωί στη Μόσχα είπε πρόωρα αντίο από την συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Δυστυχώς ο δραμινός πρωταθλητής τρέχοντας στην 4η και καλύτερη, όπως αποδείχθηκε και στην πράξη σειρά, τερμάτισε μόλις 5ος σε 13.55 και κατάλαβε αμέσως ότι δύσκολα θα μπορούσε να προκριθεί έστω και μέσω χρόνου. Τελικά κατετάγη στην 19η θέση, ενώ πέρασαν 16 στα ημιτελικά. Μάλιστα, ο 16ος πέρασε με 13.51″, δηλαδή ήταν μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον Δουβαλίδη, ο οποίος είχε έρθει στην Μόσχα με 13.34″ φετινό ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ.

Μετά το τέλος του αγώνα, κοιτούσε την οθόνη στη μικτή ζώνη ο Κώστας Δουβαλίδης και από τη μία καταλάβαινε ότι μάλλον έχει αποκλειστεί, αλλά από την άλλη, μη μπορώντας να το πιστέψει, περίμενε να δει ποιοι προκρίθηκαν και με τι χρόνο έμεινε εκτός. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και δυο χρόνια πριν, όταν μαζί κοιτούσαμε στη μιεκτή ζώνη στο Νταεγού. 

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν έτρεξα από την αρχή ως το τέλος της κούρσας καλά. Δεν δούλεψα καλά τα εμπόδια. Όπως ήρθα, ήμουν έτοιμος και τελικά ήταν στο χέρι μου να περάσω, αλλά δεν βγήκε. Μάλιστα, μετά το έβδομο εμπόδιο κόλλησα. Τι να πω… Κρατάω τη συμμετοχή μου σε αυτό το Παγκόσμιο», δήλωσε φανερά στεναχωρημένος ο δραμινός εμποδιστής, που περιμένει το απόγευμα την άφιξη του κομοτηναίου “κολλητού” του Κώστα Μπανιώτη, με τον οποίο θα είναι μαζί στυα δωμάτια.

Άλλοι τρεις έλληνες αγωνίζονται το απόγευμα της Κυριακής: στις 17:00 ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 20χλμ βάδην και δυο ώρες πιο μετά θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους οι Νικολ Κυριακοπούλου και ηρώ Λεδάκη στον τελικό του επικοντώ. Η μεγάλη στιγμή όμως θα είναι στις 9.50 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, ώρα ο Γιουσέιν Μπολτ θα επιδιώξει να ξανακερδίσει τον τίτλο που έχασε πριν δυο χρόνια στο Νταεγού εξαιτίας μιας άκυρης εκκίνησης.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μόσχα ξεκίνησε το Σάββατο με την άνετη πρόκριση του Κώστα Φιλιππίδη στον τελικό του επικοντώ και την 29η θέση της Αστροπεκάκη στον μαραθώνιο των γυναικών. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η φαντασμαγορική τελετή έναρξης, την οποία κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ νωρίτερα ο βρετανός Μο Φάρα κατέκτησε το μοναδικό ίσως χρυσό που έλειπε από την πλούσια συλλογή του, στα 10 χιλιόμετρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.