Μπαξεβανίδης στο ThrakiSportS: Η πρόκριση χάθηκε στις λεπτομέρειες. Θέλω να κληθώ στην Εθνική Ομάδα!

Συνέντευξη στην Μελίνα Ντισλιάν

–  Στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς αγώνες, κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την εμπιστοσύνη του Νίκου Καραγεωργίου. Άλλοτε σαν δεξί μπακ και άλλοτε σαν αμυντικό χαφ, ο Δήμος Μπαξεβανίδης δείχνει πως κάνει καλά τη δουλειά του και ετοιμάζεται να αποτελέσει έναν από τους Έλληνες παίκτες που θα σηκώσουν φέτος στις πλάτες τους τη Ξάνθη.

Ο 25χρονος παίκτης, μίλησε στο ThrakiSportS για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Skoda, αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης και επεσήμανε πως πλέον η ομάδα του θα είναι πιο έτοιμη για την επόμενη ευρωπαϊκή πρόκληση. Η αναφορά στο Νίκο Καραγεωργίου και στο ελληνικό πρωτάθλημα που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τις δηλώσεις του 25χρονου αμυντικού.

Δήμο, το ευρωπαϊκό ταξίδι τελείωσε προχθες στη Λιέγη… Τι γεύση σου μένει;
«Μπορεί η πρόκριση στην επόμενη φάση να μην ήρθε, ωστόσο ήταν μία κερδοφόρα εμπειρία για όλους μας. Πρώτα ο Θεός, αν την επόμενη χρονιά είμαστε καλά αγωνιστικά και βγούμε ξανά στην Ευρώπη, θα πάμε ακόμα καλύτερα. Θα είμαστε πιο έτοιμοι και πιο καλά προετοιμασμένοι»

Θεωρείς ότι θα μπορούσατε να κάνετε κάτι περισσότερο;
«Φυσικά και το πιστεύω. Δείξαμε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στα δύο παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα περνούσαμε. Οι δύο ήττες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Δεν χάσαμε τόσο εύκολα όσο μπορεί να φαντάζονται κάποιοι και δείξαμε ότι είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα. Η πρόκριση χάθηκε στις λεπτομέρειες».

Το ταξίδι στη Βόριο Ιρλανδία κόντρα στη Λίνφιλντ ή στο Βέλγιο κόντρα στη Σταντάρ σου άρεσε περισσότερο;
«Στο Βέλγιο μου άρεσε περισσότερο. Παίξαμε κόντρα σε μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα, η πόλη ήταν πανέμορφη και το γήπεδο φανταστικό. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι ήταν μοναδική και είναι ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ωστόσο ας μη ξεχνάμε ότι στην Ιρλανδία γράψαμε ιστορία, με την πρώτη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη της ομάδας».

Τι σου έχει μείνει πιο έντονα από τη φετινή συμμετοχή της ομάδας στο Europa League;

«Σίγουρα οι διαφορές που υπάρχουν με την Ελλάδα, σε επίπεδο εγκαταστάσεων και φιλάθλων. Τα γήπεδα στο εξωτερικό είναι σαν παλάτια και οι φίλαθλοι φροντίζουν να κάνουν την ατμόσφαιρα μοναδική. Χθες το γήπεδο ήταν σχεδόν όλο γεμάτο, όλος ο κόσμος τραγουδούσε, δεν υπήρχε ο παραμικρός φόβος επεισοδίων και όλοι ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι. Στο εξωτερικό ο κόσμος διψάει για καλό θέαμα. Ο παλμός και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο».

Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά έτος που συμμετέχεις σε ευρωπαϊκό αγώνα;
«Ναι. Ήταν η πρώτη μου φορά που συμμετείχα σε ευρωπαϊκούς αγώνες και μπορώ να σου πω ότι ήταν μία εμπειρία μοναδική. Κάθε παίκτης που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, από την πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσει ονειρεύεται να παίξει στην Ευρώπη. Για μένα το όνειρο αυτό πραγματοποιήθηκε και είμαι πολύ χαρούμενος. Μακάρι να υπάρξουν και άλλα πολλά τέτοια παιχνίδια».

Ποιο θεωρείς ότι ήταν το όφελος για τη Ξάνθη, από τα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε;
«Αυτό υπο μένει στο μυαλό όλων, είναι η νίκη μέσα στην έδρα της Λίνφιλντ, η οποία ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η πρώτη φορά που περνούσε σε επόμενη φάση. Αυτό θα το θυμούνται όλοι για πάντα και είναι το μεγαλύτερο κέρδος».

Την ερχόμενο εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Με τι στόχους αρχίζει η Ξάνθη;
«Θέλουμε να τερματίσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Η είσοδος στην Ευρώπη πρέπει να είναι πάντα στόχος της ομάδας. Θέλουμε να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο, είτε λέγεται ΠΑΟΚ είτε λέγεται Εργοτέλης και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Στόχος είναι το καλό ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό μία θέση όσο γίνεται πιο ψηλά στη βαθμολογία».

 

Το πρώτο ματς πρωταθλήματος σας βρίσκει στη Τούμπα. Τι να περιμένουμε;
«Πάντα η πρεμιέρα κρύβει εκπλήξεις. Όλες οι ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί. Αυτό θέλουμε και εμείς. Θα πάμε για τη νίκη και για την καλή εμφάνιση. Μακάρι να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι αυτό. Θα είναι μία δύσκολη αποστολή σε μία πολύ καυτή έδρα».

Με τον Νίκο Καραγεωργίου πως είναι η συνεργασία σας;
«Πιστεύω πως έχουμε άριστη συνεργασία μέχρι στιγμής. Αν και για μας είναι ένας καινούργιος προπονητής, ωστόσο ξέρει πολύ καλά την ομάδα και τις ανάγκες της. Ο κόσμος τον ξέρει, η διοίκηση τον εμπιστεύεται και μέχρι τώρα η καλή δουλειά που κάνουμε βγαίνει και στα παιχνίδια μας. Βαδίζουμε σωστά και σταθερά».

Η Ξάνθη έχει παράδοση στο να προχωράει σε μεταγραφές παικτών της σε μεγαλύτερες ομάδες. Είναι για σένα αυτό ένα έξτρα κίνητρο;
«Σίγουρα ρίχνοντας μία ματιά στο παρελθόν, δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος στις μεταγραφές που έχουν γίνει από τη Ξάνθη σε μεγαλύτερες ομάδες. Αποτελεί σίγουρα στόχο μου να κάνω το κάτι παραπάνω στην καριέρα μου, όπως αποτελεί και για κάθε παίκτη. Αν μείνω αφοσιωμένος στη Ξάνθη και δουλεύω σκληρά, ελπίζω πως κάποια στιγμή ο στόχος αυτός θα πραγματοποιηθεί».

Αν και η Ξάνθη δείχνει μεγάλη προτίμηση στους ξένους παίκτες, φέτος βλέπουμε να επανέρχονται οι Έλληνες. Πως το σχολιάζεις αυτό;
«Η οικονομική κρίση ανάγκασε αρκετές ομάδες να στραφούν στους Έλληνες παίκτες. Η Ξάνθη, έχει ένα λόγο παραπάνω να στρέφεται σε Έλληνες παίκτες. Ο λόγος αυτός είναι οι ακαδημίες της. Αν δει κανείς το ρόστερ μας, θα δει παίκτες από την Κ-20 οι οποίοι έχουν πολύ ταλέντο και ήδη άρχισαν να παίρνουν ευκαιρίες. Μακάρι να παραδειγματιστούν και άλλοι σύλλογοι».

Η θέση σου είναι δεξί μπακ, ωστόσο παίζεις και σαν αμυντικό χαφ. Ποια θέση προτιμάς;    
«Αν και δεν έχω κάποιο θέμα με τη θέση που θα αγωνίζομαι, ωστόσο στο κέντρο νιώθω καλύτερα. Πιστεύω πως αποδίδω καλύτερα. Αλλά και πάλι σου λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το διασκεδάζω και στις δύο θέσεις».

Η κλήση στην Εθνική ομάδα, μέσω της Ξάνθης πιστεύεις ότι είναι εφικτός στόχος;
«Δεν είναι ένας εύκολος στόχος Θέλει πολύ δουλειά και υπομονή. Φυσικά και τη σκέφτομαι την Εθνική, αφού είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι ένας στόχος που έχω. Δύσκολος, αλλά στόχος».