Πέθανε το μέλος του ΚΚΕ Εβρου και παλιά δόξα της μπάλας Δ. Κρεωνάς

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σε ηλικία μόλις 65 χρόνων έφυγε την Πέμπτη (08/8) από τη ζωή ο γνωστός αλεξανδρουπολίτης πολιτικός, πρώην γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΚΚΕ αλλά και πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κρεωνάς.

Κατά τις δεκαετίες 60′ και του 70′ φόρεσε τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ήταν ένας από τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές εκείνης της αξέχαστης ομάδας.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια ανακοίνωση Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης:
«Τον αδόκητο χαμό του Δημήτρη Κρεωνά θρηνεί ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Αλεξανδρούπολης. Ο εκλιπών έδωσε τη μεγάλη μάχη με μία ανίατη και σπάνια αρρώστια. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Ήταν μέλος της εκπληκτικής ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που η Χούντα τη διέλυσε το 1967,  έχοντας ως συμπαίκτες τους Δαμιανόγλου, Κουϊνέλη, Βασιλείου, Κουκουράβα, Δελχανίδη, Αραμπατζή, Λεπτίδη, Κυριακίδη κ.α.
Το διοικητικό συμβούλιο του Μ.Γ.Σ. Εθνικού Αλεξανδρούπολης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του
».

Από την πλευρά του, ανακοίνωση για το θάνατο του Δημήτρη Κρεωνά εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Κρεωνά που έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 65 του χρόνια. Δεμένη όλη η ζωή του με τους λαϊκούς αγώνες, τους αγώνες του κόμματος.
Από τα φοιτητικά του χρόνια παίρνει μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης το 1973 όπου συνελήφθη και κρατήθηκε για 10 μέρες στην Ασφάλεια.
Το 1978 γίνεται μέλος του ΚΚΕ και εντάσσεται στην κομματική Οργάνωση της Αλεξανδρούπολης. Στα 35 χρόνια της κομματικής του ζωής υπηρέτησε το Κόμμα από στελεχικές θέσεις που του ανατέθηκαν. Από το Φλεβάρη του 1990 ήταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης και πρωτοστάτησε στην ανασύνταξη του κόμματος ως Γραμματέας της.
Εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο 13ο Συνέδριο και επανεκλέχτηκε στα επόμενα Συνέδρια του Κόμματος έως και το 18ο. Μέχρι σήμερα ήταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
Την περίοδο της κρίσης 1989-1991 έδωσε τη μάχη ενάντια στη διάλυση του ΚΚΕ που προωθούσε η οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο Συνασπισμό. Όλα αυτά τα χρόνια τον διέκρινε η αδιάλλακτη στάση του απέναντι στους ταξικούς αντίπαλους του Κόμματος και τους Οπορτουνιστές.
Τον διέκρινε η βαθιά πίστη του στην επικαιρότητα και αναγκαιότητα του Σοσιαλισμού, η αγωνία για την προώθηση της υπόθεσης της Εργατικής Τάξης, η καθημερινή πάλη και καθοδηγητική βοήθεια στην υπεράσπιση της πολιτικής του κόμματος και των αρχών λειτουργίας του.
Όρθιος και αταλάντευτος στους αγώνες μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη και παράδειγμα συνέχειας σε όλους τους συντρόφους του».

Η κηδεία του Δημήτρη Κρεωνά θα γίνει την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, στις 11 το πρωί, στα Νέα Νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης και θα είναι πολιτική. Επιθυμία του ίδιου και της οικογένειάς του είναι αντί για στεφάνια να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο Κομμουνιστικό Κόμμα.