Ηττα στο τάι μπρέικ για Καβαρατζή και Κοντοστάθη στην πρεμιέρα του EuroU20

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Την ήττα με 2-1 σετ γνώρισαν οι Γιάννης Καβαρατζής και Γρηγόρης Κοντοστάθης στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ Κάτω των 20 ετών που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Οι δυο Εβρίτες ηττήθηκαν από τους Ολλανδούς Βαν Γκιστ και Βαν Στέενις με 16-21, 21-18, 15-8. Όπως γίνεται αντιληπτό, πήραν το πρώτο σετ, έδωσαν μεγάλη μάχη στο δεύτερο που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και απογοητευμένοι από την εξέλιξη, ηττήθηκαν στο τρίτο.

Η Εθνική Oμάδα ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και στο πρώτο σετ έχοντας αποκτήσει μεγάλη διαφορά από νωρίς επικράτησε εύκολα, ωστόσο από τα μισά του β’ σετ και μετά προδόθηκε από την υποδοχή της. Οι Ολλανδοί πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο 14-13 και στο φινάλε ισοφάρισαν σε 1-1 χάρις σε δύο άσους. Στην εκκίνηση του τάι μπρέικ οι δύο Θρακιώτες βρέθηκαν να χάνουν με 5-1 έχοντας παραχωρήσει τρεις άσους και παρόλο που κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 7-7, οι δύο νέοι άσοι που κέρδισαν οι Ολλανδοί και ένα σερί 8-1 έδωσε τέλος στον αγώνα.
 

Μετά από αυτήν την ήττα, καθοριστικής σημασίας για την συνέχεια στον θεσμό είναι το παιχνίδι απέναντι στους Λετονούς Προκόφιενς και Σνίμοφς, που έχει προγραμματιστεί για τις 9.50 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας). Οι Λετονοί κέρδισαν εύκολα στον άλλο αγώνα τους Φινλανδούς Μαανίνες και Μαατάνεν με 2-0 σετ (21-12, 21-16). Ανεξάρτητα πάντως από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, μεγάλη σημασία θα έχει το τρίτο παιχνίδι που θα δωσουν στην διοργάνωση για την φάση των ομίλων οι Καβαρατζής και Κοντοστάθης, αυτή τη φορά απέναντι στο φινλανδικό δίδυμο, στις 15.40 το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως διευκρινίζει η ΕΟΠΕ, διορθώνοντας παλιότερο δημοσίευμα και του ThrakiSportS που βασίζονταν όμως στην γνώση που είχε και η ίδια η Εθνική Ομάδα, από τον όμιλο προκρίνονται τελικά όχι μόνο οι δύο πρώτες ομάδες αλλά οι τρεις, κάτι που σημαίνει ότι το σετ που κατέκτησαν οι δύο Εβρίτες μπορεί να αποδειχθεί χρυσό. Οι πρώτοι πάνε απευθείας στην φάση των οκτώ ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι παίζουν χιαστί παιχνίδια το πρωί του Σαββάτου…