Οι δηλώσεις Καραγεωργίου και Μαρίν στην επίσημη συνέντευξη Τύπου

Αποστολή στην Λιέγη: Δημήτρης Καλτέκης

–  Αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου του προπονητή και των παικτών της Σταντάρ Λιέγης, τον λόγο πήρε ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο τεχνικός της Ξάνθης αρχικά είπε:

Είμαστε σε ένα γήπεδο και μία ομάδα με δική της ιστορία, τόσο και βελγικό ποδόσφαιρο όσο και στο ευρωπαϊκό. Ούτως η άλλος η κλήρωση όταν βρεθήκαμε με αντίπαλοι με τη Σταντάρ, ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι δύσκολη. Ξέραμε πολύ καλά τον αντίπαλο. Παίζοντας το πρώτο ματς πιστεύαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό κόντρα στη Λιέγη και λέγαμε πως ίσως θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες για πρόκριση. Δυστυχώς στην έδρα μας δεν τα καταφέραμε και πλέον οι ελπίδες είναι λιγότερες, Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι θα τα παρατήσουμε. Ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Θέλω οι παίκτες μου να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και μέσα από αυτή τη διαδικασία να μπορέσουμε αν γίνεται αν δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο. Με ένα γκολ σίγουρα ο αντίπαλος θα έχει πρόβλημα. Ακόμα όμως και αν τελειώσει εδώ το ταξίδι, ξέρουμε ότι παρουσιαστήκαμε καλά και είμαστε σε καλό επίπεδο. Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε άψογα, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκινήσαμε τα ευρωπαϊκά ματς σχεδόν απροετοίμαστοι».

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει ο τεχνικός της Σταντάρ, ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκαθάρισε πως: «Δεν με απασχολεί ο τρόπος που θα παίξει ο αντίπαλος, ούτε οι κινήσεις που θα κάνει ο προπονητής τους. Με απασχολεί η δική μας τακτική. Αν δεν είμαστε καλά και σωστοί εμείς σε αυτόν τον τομέα, τότε είμαστε χαμένοι. Θα πρέπει αν συγκρατηθούμε, γιατί ο αντίπαλος μπορεί να σου σπάσει τα κόκαλα και να δημιουργήσουμε εμείς τις προϋποθέσεις που θέλουμε. Μακάρι αν έρθει ένα γκολ και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Κάτι θα φαίνεται στον ορίζοντα».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Νικολά Μαρίν, που είπε: “Έχουμε ελπίδες να περάσουμε. Ξέρω πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας μου αλλά και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Δεν θα κλειστούμε πίσω, θα βγούμε μπροστά αλλά θα δώσουμε προσοχή και στην άμυνα. Πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι για να μη δεχτούμε γκολ και να παίξουμε το παιχνίδι που εμείς θέλουμε. Θα είναι δύσκολο ματς αφού η Σταντάρ εδώ στην έδρα της είναι ακόμα πιο δυνατή”.

Σε ότι αφορά την ευκαιρία που έχασε στο προηγούμενο παιχνίδι και το αν θα ήθελε να ρεφάρει και να σκοράρει τώρα, σχολίασε: “Σίγουρα θέλω να βάλω ένα γκολ και μάλιστα εκτός έδρας, Θέλω να σκοράρω, όχι όμως επειδή έχασα αυτή την ευκαιρία αλλά για την ομάδα”