Η άνοδος της Ορεστιάδας παρασύρει σε άνοδο και τον Ερμογένη Ξάνθης!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Την ώρα που κορυφώνεται στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο η προσπάθεια του ΑΟ Ορεστιάδας να ανέβει στην Volley League και να καλύψει το κενό που αφήνει η ΑΕΚ στο μεγάλο πρωτάθλημα, ενδιαφέρον προκαλεί η αποκάλυψη του ThrakiSportS ότι σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει διπλό καλό για το θρακιώτικο βόλεϊ, με ευνοημένη άλλη μία ομάδα της περιοχής, τον Ερμογένη Ξάνθης.

Ο Ερμογένης είχε επιδιώξει την άνοδο στην Α2 Ανδρών μέσα από το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕ Θράκης – Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά τελικά αυτό το κατέκτησε ο Πανσερραϊκός μαζί με το εισιτήριο της ανόδου. Ωστόσο στην περίπτωση που η Ορεστιάδα προβιβαστεί στην Α1 Κατηγορία και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ κατά τα φαινόμενα δεν θα παίξει στην Α2 αλλά στα τοπικά πρωταθλήματα οδηγούμενη ουσιαστικά σε διάλυση, θα αδειάσει μία θέση στην Α2 Κατηγορία.

Όπως συμβαίνει και στην Α1 Κατηγορία, που όλοι οι φίλαθλοι της Θράκης αλλά και οι υγιείς φίλοι του βόλεϊ ευελπιστούν να καλύψει το κενό η ιστορική ομάδα της Ορεστιάδας, έτσι θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να καλυφθεί το κενό και της Ορεστιάδας στην Α2. Βάσει λοιπόν των κανονισμών αλλά και της κοινής λογικής, το κενό θα πρέπει να καλυφθεί από την αμέσως επόμενη επιλαχούσα ομάδα της γεωγραφικής περιφέρειας στην οποία ανήκει η ομάδα που αφήνει το κενό. Στην προκειμένη περίπτωση, της ΕΣΠΕ Θράκης – Ανατολικής Μακεδονίας, μέλη της οποίας είναι και η Ορεστιάδα και ο Ερμογένης.

Με την άνοδο λοιπόν της Ορεστιάδας, ανοίγει ο δρόμος για να ανέβει και ο Ερμογένης στα Εθνικά Πρωταθλήματα και να αποκτήσει τέσσερις ομάδες η Θράκη σε αυτά: τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον ΑΟ Ορεστιάδας στην Α1, την ΓΕ Αλεξανδρούπολης και τον Ερμογένη Ξάνθης στην Α2!!!