Τα πάντα για το νέο Κύπελλο Γ’ Εθνικής που θα μετέχουν ΑΕΚ, Σουφλί, Κόσμιο, Νέστος κλπ…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του ThrakiSportS και ανακοινώθηκε και επισήμως από την ΕΠΟ την Τρίτη η νέα διοργάνωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Γ’ Εθνικής και οι λεπτομέρειες διεξαγωγής της.

Όπως έχουμε επισημάνει, την ευθύνη της διεξαγωγής αυτής της νέας διοργάνωσης θα εχει από πλευράς Ομοσπονδίας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης ως ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ που τοποθετήθηκε επικεφαλής της Επιτροπής Κυπέλλου στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η πρώτη φάση των αγώνων θα γίνει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου στις 8/9 ή 15/9. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το θεσμό ιδιωτικά κανάλια (μάλλον τα συνδρομητικά) καθώς τα τηλεοπτικά δικαιώματα χτυπάνε κόκκινο για τα δεδομένα της κατηγορίας, ελέω παρουσίας εμπορικών ομάδων όπως η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός αλλά και άλλες ιστορικές ομάδες τις Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, η συμμετοχή στο νέο θεσμό δεν θα είναι προαιρετική για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, όπως ήταν για παράδειγμα την περασμένη χρονιά η συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, αλλά υποχρεωτική, κάτι που σημαίνει ότι η Θράκη θα έχει τριπλή εκπροσώπηση με Εβρο Σουφλίου, ΠΑΟ Κοσμίου και Νέστο Χρυσούπολης (που αν και γεωργαφικά εκτός Θράκης, ως ομάδα και ιδιοσυγκρασία λογίζεται για το ThrakiSportS ως θρακιώτικη ομάδα).

Επιπλέον είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως ακόμα και οι διαγωνισμοί ΠΡΟΠΟ θα έχουν αγώνες Κυπέλλου αλλά και πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, ενώ τις επόμενες μέρες η ΕΠΟ θα ενημερώσει τις ΕΠΣ για τις αλλαγές που θα προκύψουν από την πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος να χωριστούν γεωγραφικά οι 96 ομάδες της κατηγορίας προκειμένου να μην υπάρχουν δαπανηρές μετακινήσεις.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε και η πληροφορία ότι στο τέλος της σεζόν θα γίνει αγώνας Σούπερ Καπ ανάμεσα στο νικητή του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής και το νικητή του Κυπέλλου Ερασιτεχν’ων, όπου θα μετέχουν οι κυπελλούχοι κάθε ΕΠΣ, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΠΟ:

“Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι ομόφωνα το διοικητικό της συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 2/8/2013 αποφάσισε όπως προχωρήσει στη διοργάνωση Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Η προσθήκη που έγινε στο αντίστοιχο άρθρο του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, είναι η ακόλουθη:

“Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Άρθρο 38, παρ 3

α. Κάθε έτος, είναι δυνατό, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., να διοργανώνεται πρωτάθλημα Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, στο οποίο η συμμετοχή των ομάδων είναι υποχρεωτική

β. Το σύστημα τέλεσης των αγώνων του Κυπέλλου αυτού καθώς και κάθε άλλη κανονιστική διάταξη καθορίζονται με την οικεία προκήρυξη που εγκρίνει το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.

γ. Οι λοιπές διατάξεις του κεφαλαίου του παρόντα κώδικα που αφορούν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ισχύουν ανάλογα

δ. Διοργανώτρια του πρωταθλήματος του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι η Ε.Π.Ο., η οποία κατέχει και τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων.

ε. Το Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών, εφόσον προκηρυχθεί και το Κύπελλο Ελλάδος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, διεξάγεται κανονικά με τις ομάδες των Ε.Π.Σ., εκτός αυτών που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στην πρώτη φάση από τις Ε.Π.Σ. και στις υπόλοιπες από την Ε.Π.Ο.

 

στ. Μετά την ανακήρυξη του Κυπελλούχου του Κυπέλλου των Ε.Π.Σ. και του Κυπελλούχου του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξάγεται ο τελικός (Super Cup) αγώνας για την ανάδειξη του Κυπελλούχου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου“.