Ντοκουμέντο: Η Πηγή Δεβετζή… ίπταται και με C130!!!

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Εντάξει, τι σόι “ιπτάμενη θρακιώτισσα” θα ήταν, αν δεν ήξερε να… ίπταται, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά; Η φωτογραφία αποδεικνύει του λόγου το αληθές και δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου σε αυτό. Η Πηγή ξέρει να πετάει!!! Και όταν δεν πετά από μόνη της, πετά με αεροπλάνο! Το πιλοτάρει κι άμα λάχει!!!

 Η Πηγή Δεβετζή πέταγε στον ουρανό όταν ήταν αθλήτρια, είχε τα δεκαπέντε μέτρα για ψωμοτύρι στο τριπλούν και αυτό γέμισε τους τοίχους του σπιτιού της στην Αλεξανδρούπολη με μετάλλια, πολλά μετάλλια από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (με τα δύο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και του Πεκίνου να βρίσκομται σε περίοπτη θέση φαντάζομαι).

Αλλά και τώρα, που είναι πλέον… παλαίμαχη αθλήτρια (δεν θέλω γέλια, ισχύει!!!), εξακολουθεί να πετά! Το απέδειξε στο πρωτάθλημα βετεράνων στη Λάρισα, αλλά αφήστε τα σπορ, σας έχω άλλες αποκαλύψεις. Πιο πρόσφατα λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα για την ακρίβεια, δοκίμασε την τύχη της και στους αιθέρες – κυριολεκτικά. Εδώ την βλέπετε στο πιλοτήριο ενός C130.

Αυτό που δεν βλέπετε είναι τις γκριμάτσες και την αγωνία των δύο… κανονικών πιλότων που την συνόδευαν. Τους είπε τους πιλότους “ότι θα τους πάω εγώ”, μαθαίνουμε από την ίδια την Πηγή και στο επόμενο καρέ βλέπουμε ότι αυτοί έμειναν…. κάγκελο. Με ένα χαμόγελο μεν στα χείλη, αλλά και έναν τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους!!!

Εγώ είχα την χαρά να δω και αυτήν την σκηνή, αλλά σε εσάς δεν θα κάνω την χάρη να την δείξω.  Απολαύστε για την ώρα την ολυμπιονίκη μας στο πιλοτήριο και αφήστε εμένα, να χαζεύω τις λοιπές φωτογραφίες με τους πιλότους, τους σμηνίτες και τα λοιπά φανταράκια, που παθαίνουν την πλάκα τους κάθε φορά που βλέπουν ανάμεσά τους την Δεβετζή. Και που’ σαι; Πηγή; Όποτε είναι να ξαναπάς εκεί, φώναξε και εμένα την Βερόνικα, να πάμε μια βόλτα τους πιλότους μαζί!