Βόμβα στην ΕΠΣ Θράκης! Αποσύρεται από το πρωτάθλημα η δευτεραθλήτρια Φιλύρα!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Σημαντικές εξελίξεις δρομολογεί η φαινομενική απόφαση της νέας διοίκησης του ΑΟ Φιλύρας, δηλαδή της δευτεραθλήτριας ομάδας της περσινής Α1 Κατηγορίας και εξορισμού ενός από τα φαβορί για τον τίτλο της νέας σεζόν, να αποσύρει την συμμετοχή του από τη μεγάλη κατηγορία και να αγωνιστεί σε άλλη μικρότερη.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν έκτακτες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, καθώς ο μέχρι πρότινος πρόεδρος  Χουσεϊν Ερδέμ αποφάσισε να αποχωρίσει από τα διοικητικά της ομάδας και να συνεχίσει να ασχολείται μόνο ως παίκτης. Επικεφαλής της νέας προσπάθειας εξελέγη ο Καρά Σαλί Ισμαήλ, ο οποίος όμως στις… προγραμματικές του δηλώσεις, πέταξε μια είδηση βόμβα.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία της νέας διοίκησης, ο σύλλογος θα στηρίζεται εφεξλης καθαρά σε άτομα που προέρχοντυαι από το χωριό, καθώς άλλωστε υπάρχει πληθώρα παικτών. Αυτό όμως σημαίνει ότι αρκετά μεγάλα ονόματα θα πρέπει να φύγουν, ενώ οι νέοι που θα έρθουν, δεν έχουν απαραίτητα όλοι τις παραστάσεις για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχει το πρωτάθλημα της Α1.

Για τους λόγους αυτούς και με δεδομένο ότι η νέα διοίκηση δε θέλει σε καμία περίπτωση τα νεαρά παιδιά που θα απαρτίζουν τη νέα Φιλύρα να μπουν σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως αυτό της Α1, ελήφθη η απόφαση ο ΑΟ Φιλύρας, που την τελευταία σεζόν αναδείχθηκε δεύτεροςπίσω από τον πρωταθλητή Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, να μην κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας αλλά στην Α2 ή ακόμα και στη Β’ Ερασιτεχνική!

Η εξέλιξη αυτή βάζει φωτιά όμως και στην Α2 Κατηγορία και την ΕΠΣ Θράκης, καθώς άμεσα θα πρέπει να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται στην Α1 Κατηγορία. Την θέση της Φιλύρας, θα κληθεί να πάρει λογικά ο Αετός Αρριανών, που τερμάτισε τρίτος στο περσινό πρωτάθλημα, πίσω από τον πρωταθλητή Φύλακα και την Καλλίστη που ανέβηκαν στην Α1.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του rodopisports “ο Αετός Αρριανών αν και τερμάτισε τρίτος δεν ενδιαφέρεται να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία”, κάτι που έχει οδηγήσει σε αναβρασμό τους ανθρώπους του του Ηρακλή Σαπών, που αν και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση, ενδεχομένως να κληθούν να καλύψουν το κενό στην Α1 Κατηγορία…