Τα πλήρη αποτελέσματα της 5ης Διεθνούς Regatta Ιστιοπλοΐας στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη η 5η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Καλοκαιρινή Regatta που φιλοξενήθηκε στο Θρακικό Πέλαγος από την 1η Αυγούστου, με συμμετοχή πλέον των 140 πληρωμάτων από πέντε χώρες.

Στην κατηγορία για σκάφη τύπου optimist, που υπήρχε και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός με 81 συμμετοχές, νικητής αναδείχθηκε ο τούρκος Πάρλας Κάαν με 28 βαθμούς ποινής. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης και το χάλκινο ο Ματθαίος Κόττικος με 39 και 40 βαθμούς ποινής αντίστοιχα, αμφότεροι του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Τέταρτος αναδείχθηκε ο Σενέρ Σερντέφ από την Τουρκία και στην πέμπτη θέση ο Αντώνης Ντούλας του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης με 62 βαθμούς ποινής.

Στην κατηγορία για σκάφη τύπου laser 4.7 πρώτος αναδείχθηκε ο ισραηλινός Αλουχ Ντορ με 10 βαθμούς ποινής. Στο βάθρο ανέβηκαν ακόμα οι Κωνσταντίνα Φωτακάκη του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με με 21 βαθμούς ποινής και η Χριστίνα Στεργιανού του Ναυτικού Ομίλου Βόλου – Αργοναύτες με 25 βαθμούς ποινής. Τέταρτος ο Λουκιανός Ζαμίτ από την Κέρκυρα, πέμπτη η Χρύσα Λάμπρου από τη Θεσσαλονίκη και έκτος ο ρουμάνος Αντρέι Ζίτι από το Βουκουρέστι.

Στην κατηγορία laser radial το χρυσό μετάλλιο πήγε επίσης στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στην Εϊτάν Ταλ με επτά βαθμούς ποινής. Δεύτερος ο Μιχάλης Μιχαηλίδης από τη Θεσσαλονίκη με 19 βαθμούς ποινής και τρίτη η Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά με 25 βαθμούς. Ακολούθησαν οι Κωνσταντίνα Καιρίδη, Θεοδόσης Παναγιωτίδης και στην έκτη θέση βρέθηκε ο Βασίλης Αμπατζής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

Στην κατηγορία laser str είχαμε πρωτιά για τον ΝΟΑ καθώς ο θρακιώτης Στέλιος Διδασκάλου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 8 βαθμούς ποινής. Δεύτερος ο Αντώνης Κάρτας από την Θεσσαλονίκη με 12 βαθμούς ποινής και τρίτος ο ρουμάνος Εντουαρτ Γκούτα. Στην τέταρτη θέση ο Φλορίν Ολτεάνου, επίσης από την Ρουμανία, πέμπτος ο Παναγιώτης Ρήγας του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης ενώ από τον ίδιο σύλλογο και η έκτη θέση στο αγώνισμα, με τον Χρήστο Τσαούση.

Τέλος, και στα 470 είχαμε χρυσό μετάλλιο για τον ΝΟΑ με τους Γιάννη Δολιανίτη και Στέλιο Μπολιάκη που τερμάτισαν πρώτοι με 7 βαθμούς ποινής. Δεύτεροι οι Θανάσης Αθανασιάδης και Χρήστος Σαγώνας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας με 16 βαθμού ποινής και στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο οι Γιώργος Ντούλας και Μάνια Ψίλα του ΝΟΑ  με 22 βαθμούς ποινής. Τέταρτη θέση για τους  Βαγγέλη Πασχαλέρη και Γιάννη Λουπασακη από την Καβάλα.