Παρούσα για την άνοδο στην Volley League δηλώνει η Ορεστιάδα! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις…

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Η είδηση της αποχώρησης της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ έχει σημάνει συναγερμό τις τελευταίες ώρες στην Ορεστιάδα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Γκιζάνης από το πρωί της Δευτέρας έχει συνεργασία με τη γενική γραμματέα και νομική σύμβουλο του συλλόγου Μαρία Γκουγκουσκίδου αλλά και συνεργάτες του προκειμένου να διερευνήσουν τα δεδομένα συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ.

Αν και επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει, η επίσημη σελίδα του ΑΟ Ορεστιάδας στο Facebook αναδημοσίευσε ρεπορτάζ του τοπικού μπλογκ «neoxoritis», όπου αναφέρεται επί λέξει: «Αναμένεται πολύ γρήγορα να υποβληθεί η υποψηφιότητα ανόδου στην ΕΣΑΠ από τους πράσινους και μετέπειτα να ξεκινήσει o προγραμματισμός της νέας ομάδας», ενώ προστίθεται η πληροφορία ότι «ο πρόεδρος Βασίλης Γκιζάνης συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ για την τυπική ψηφοφορία».

Βέβαια, το μεγάλο αγκάθι και με την περίπτωση της Ορεστιάδας – όπως και με αυτή της ΑΕΚ – είναι η «μαύρη τρύπα» που υπάρχει από τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το «volleynews», που πάντα έχει καλή πληροφόρηση σε τέτοια θέματα, «σε έναν πρόχειρο υπολογισμό που είχε γίνει πριν 1.5 μήνα όταν συζητήθηκε η άνοδος της ομάδας στη θέση του Παναθηναϊκού, το άνοιγμα υπολογίζεται κοντά στα 200.000 ευρώ που πιθανότατα να αποτελέσει τροχοπέδη για την τελική απόφαση».

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οφείλουν να τρέξουν γρήγορα, καθώς υπενθυμίζεται ότι βάσει της απόφασης της ΕΣΑΠ καταληκτική ημερομηνία για να συμπληρωθεί το κενό και να οριστεί η ομάδα που θα αναπληρώσει την ΑΕΚ είναι η 17η Αυγούστου, δηλαδή το μεθεπόμενο Σάββατο.

Με άλλα λόγια, λιγότερες από δύο εβδομάδες στην καρδιά του καλοκαιριού, σε μια περίοδο δηλαδή που ο πολύς κόσμος λείπει σε διακοπές και κάθε άλλο παρά κατάλληλη για να ληφθούν εύκολα αποφάσεις είναι. Το ThrakiSportS θα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις, όπως άλλωστε από την πρώτη στιγμή είχε κάνει, ενημερώνοντας με εγκυρότητα και αμεσότητα για την προοπτική ο Έβρος και η Θράκη να εκπροσωπηθούν και με δεύτερη ομάδα στα σαλόνια της Volley League…