Συναγερμός! Πάνε πάλι να πετάξουν εκτός Volley League την Ορεστιάδα; Άρθρο-παρέμβαση…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Eνώ από το βράδυ του Σαββάτου κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι η ΑΕΚ ουσιαστικά αποσύρει την συμμετοχή της από την Volley League ενώ ανάλογα μπορεί να πράξει τις επόμενες ημέρες και ο Παναθηναϊκός, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Λίγκα δεν κάλεσε την πρώτη αναπληρωματική ομάδα από την Α2 Κατηγορία, τον ΑΟ Ορεστιάδας, να ετοιμάσει τα χαρτιά του αλλά πέταξε το μπαλάκι στην… ΕΟΠΕ και κατέστησε υποψήφια για άνοδο οποιαδήποτε ομάδα το επιθυμεί!!!

Αντιγράφουμε από την απόφαση της ΕΣΑΠ: “Κατόπιν αυτών κι εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την απόσυρση του ΤΑΑ ΑΕΚ από το πρωτάθλημα Volley League 2013-14, η ΕΣΑΠ θα απευθυνθεί στην ΕΟΠΕ και στα σωματεία μέλη της που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα (2013-14) με τη διαδικασία της Wild Card. Διευκρινίζεται πως σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες αντικατάστασης έχουν καταληκτική ημερομηνία την 17η Αυγούστου 2013. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους ή δεν εξασφαλιστούν οι νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής που ορίζουν οι κανονισμοί της ΕΣΑΠ το πρωτάθλημα 2013-14 θα διεξαχθεί με 11 ομάδες. Εάν υπάρξουν περισσότερες από μία συμμετοχές θα κριθούν από το ΔΣ της ΕΣΑΠ”.

Τι σημαίνει αυτό; Σε απλά ελληνικά ότι δεν ανεβαίνει αυτοδίκαια, όπως θα όφειλε, ο ΑΟΟ ως η πρώτη επιλαχούσα ομάδα από την Α2 Κατηγορία, εφόσον φυσικά πληρεί τα κριτήρια για την άνοδο. Η ΕΣΑΠ τσουβαλιάζει την πρώτη αναπληρωματική ομάδα, που έχασε στο τσακ αγωνιστικά την άνοδό της στα μπαράζ του Απριλίου, με ΟΛΑ τα σωματεία της χώρας!!! Πετάει το μπαλάκι στην ΕΟΠΕ να κάνει την… βρώμικη δουλειά, ώστε να μαζέψει υποψηφιότητες για την Α1. Και αν εκδηλώσουν ενδιαφέρον δύο, τρία ή τέσσερα σωματεία, η ΕΣΑΠ λέει΄ότι “εάν υπάρξουν πεερισσότερες από μία συμμετοχές, θα κριθούν από το ΔΣ της ΕΣΑΠ”. Δηλαδή, κρατάει για τον εαυτό της το δικαίωμα να απορρίψει τις προτάσεις της ΕΟΠΕ και να επιλέξει η ίδια ποιον θα ανεβάσει και ποιον όχι, χωρίς να δεσμεύεται από την κατάταξη των ομάδων στην περσινή σεζόν!!!

Το πιο σπουδαίο; Θα τα αποφασίσει αυτά το ίδιο συμβούλιο που πριν δυο μήνες με την αντικανονική ψήφο του έδωσε σανίδα σωτηρίας στον Παναθηναϊκό (που τώρα δείχνει να αδυνατεί να εκμεταλλευθεί εκείνο το δώρο) και μηδένισε αναδρομικά, αν και μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, τον Ηρακλή, απλά και μόνο ουσιαστικά για να μην ανέβει κατηγορία η Ορεστιάδα. Αυτό το ίδιο κλειστό κλαμπ λοιπόν, που λειτουργεί ως… “μαγαζάκι” και το οποίο έχει αποδείξει με τις προηγούμενες αποφάσεις του ότι προφανώς δεν επιθυμεί την άνοδο του ΑΟΟ γιατί πιθανώς πέφτει πολύ μακριά ο Βόρειος Έβρος και αυξάνει τα έξοδα των ομάδων του κέντρου, θα αποφασίσει μεταξύ των υποψηφίων που θα εμφανιστούν ποιος θα ανέβει και ποιος όχι. Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να γίνει με έντεκα μόνο ομάδες ή δέκα ή και ακόμα λιγότερες, αν εμφανιστούν και άλλες με προβλήματα στην αδειοδότησή τους.

Αυτή η εφεύρεση της wild card, που χρειάστηκε οκτώ ώρες συνεδρίασης για να προκύψει το βράδυ του Σαββάτου, μόνο ως ένα ακόμα ύπουλο χτύπημα προς τον ΑΟ Ορεστιάδας μπορεί να εκληφθεί, καθώς η Volley League είναι ενήμερη ότι ενώπιον του ΑΣΕΑΔ υπάρχει ακόμα εκκρεμοδικία στο αίτημα της εβρίτικης ομάδας για άνοδο στην Α1 Κατηγορία. Μένει να δούμε ποια θα είναι και η αντίδραση του ΑΟ Ορεστιάδας, η διοίκηση του οποίου οφείλει τώρα να επιταχύνει τις διαδικασίες και να βγει μπροστά και δυναμικά, αν πράγματι θέλει να επιτευχθεί ο στόχος που διεκδικεί μέχρι και δικαστικά, να ανέβει δηλαδή άμεσα, εδώ και τώρα, ο ιστορικός ΑΟΟ μετά από έξι χρόνια στην Volley League και να αποκατασταθεί η αδικία των αποφάσεων που ελήφθησαν σε βάρος του δύο μήνες πριν…