Σε εξέλιξη η 5η Διεθνής Regatta Ιστιοπλοΐας στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά στην Αλεξανδρούπολη ο 5ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Καλοκαιρινός Αγώνα, γνωστός και ως Regatta 2013 για σκάφη τύπου Optimist, Laser Standard, Laser Radial, Laser 4,7 και 470.

O 5ος Ιστιοπλοϊκός Διεθνής Καλοκαιρινός αγώνας ξεκίνησε τυπικά την Πέμπτη με τις εγγραφές και την τελετή έναρξης και από την Παρασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη στο Θρακικό Πέλαγος, όπου και διεξάγονται οι ιστιοδορμίες, με συμμετοχή ρεκόρ που έφτασε το διπλάσιο της περσινής χρονιάς, συνολικά 140 αθλητές που προέρχονται από πέντε διαφορετικές χώρες και 29 συλλόγους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν καθόλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε και το βράδυ της Κυριακής θα γίνουν οι απονομές και η τελετή λήξης. Οι πρώτες ιστιοδρομίες έγιναν την Παρασκευή, ενώ οι τελευταίες θα γίνουν το μεσημέρι της Κυριακής.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης και την Περιφερειακή Ενοτητα Εβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ενώ ο αγώνας έχει την άδεια της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του ΝΟΑ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου σε δηλώσεις του τόνισε την σημασία του γεγονότος για την πόλη της Αλεξανδρούπολης να φιλοξενεί ένα τέτοιο γεγονός στο Θρακικό Πέλαγος και τόνισε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο έφορος Εθνικών Ομάδων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Θανάσης Παπαϊωάννου εξήρε το έργο του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης και κάλεσε τις τοπικές αρχές, Δήμο και Περιφέρεια, να το βοηθήσουν γιατί παράγει έργο σημαντικό. 

Η παρουσία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από την πρώτη στιγμή είναι έντομη, αφού πέραν του κ. Παπαϊωάννου στην πρωτεύουσα του Έβρου βρίσκονται ο κ. Πατητάρος (Αντιπρόεδρο Β Ελλάδος), και ο κ. Κεραμιδά (Εφορος Β. Ελλάδος) αλλά και ο Κώστας Τσαντίλη, πρόεδρος της Α.Ε.Α.Ε. που έχει αναλάβει πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων του Αγώνα…