Ξανά η Θράκη στους πίνακες διαιτητών της Super League! Δείτε όλες τις λίστες και τα ονόματα…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μετά από το έντονο παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι διαιτητές σε Super League και Football League με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ ώστε προφανώς να μην υπάρξουν δυσαρέσκειες, ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι νέοι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκ και Φουτμπολ Λιγκ.

Όπως αναφέρει το soccerplus, η διοίκηση της ΕΠΟ προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις από τις Ενώσεις και επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα σχετικά με την κατάρτιση των περσινών πινάκων διαιτησίας, αποφάσισε να μην βγάλει κανέναν διαιτητή από τον πίνακα της Super League, γι’ αυτό χθες αύξησε τον αριθμό των διαιτητών από 26 σε 30. 

Ετσι άνοιξε και ο δρόμος για να ανέβουν τέσσερις νέοι διαιτητές στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία και η είδηση για την Θράκη είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Γιάννης Τοπούζης (ΕΠΣ Θράκης). Οι άλλοι είναι οι Τάσος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών), Γιάννης Κάμπαξης (ΕΠΣ Ευβοίας), Μένιος Κουτσιάφτης (ΕΠΣ Αρτας). Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι η Θράκη ξαναποκτά διαιτητή στην Σούπερ Λιγκ, κάτι που είχε να συμβεί από τα χρόνια του Ντάκου της Ξάνθης.

Ο κομοτηναίος Γιάννης Τοπούζης είναι ο μόνος θρακιώτης διαιτητής, μεταξύ των 30 που θα σφυρίζουν αγώνες της Σούπερ Λιγκας. Τους υπόλοιπους 29 μπορείτε να τους δείτε στην σχετική λίστα που ανήρτησε η ΕΠΟ με ενα κλικ ΕΔΩ. Επίσης, μόνο ένας είναι ο θρακιώτης που περιλαμβάνεται στην λίστα των βοηθών διαιτητών για την Σούπερ Λιγκ, η οποία αριθμεί 50 άτομα. Ο λόγος για τον Κουλα Χασάν του Συνδέσμου Διαιτητών Ξάνθης. Το σύνολο των 50 βοηθών διαιτητών της Σουπερ Λιγκ μπορείτε να δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συνολικά 27 άτομα περιλαμβάνονται στην λίστα των παρατηρητών διαιτησίας της Σούπερ Λίγκ και ανάμεσά τους είναι και ο Αθανάσιος Βέλλιος του Συνδέσμου Ξάνθης. Αναλυτικά η λίστα ΕΔΩ. Επίσης, δημοσιοποιήθηκε η λίστα των 87 συνολικά παρατηρητών διαιτησίας της Football League, από τους οποίους οι πέντε είναι Θρακιώτες. Ο λόγος για τους Γιάννη Στρατούδη (Έβρου), Βασίλη Γαβριηλίδη (Θράκης), Τάσο Ντοσίδη (Θράκης), Μανώλη Ταπαντζά (Θράκης) και Μιχάλη Ντάκο (Ξάνθης). Το σύνολο της λίστας των 87 με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συνολικά 65 άτομα περιλαμβάνονται στην λίστα των διαιτητών της Football League για την ποδοσφαιρική σεζόν 2013-2014. Μόνο δύο είναι όμως οι Θρακιώτες. Ο λόγος για τον Γιώργο Κυριαζίδη του Συνδέσμου Έβρου και τον Χρήστο Γκρανά του Συνδέσμου Ξάνθης, με μεταγραφή όμως από την γειτονική Ροσόπη. Αναλυτικά όλη η λίστα των διαιτητών του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος με ένα κλικ ΕΔΩ. Η είδηση ωστόσο είναι ότι ανάμεσα στους 16 διαιτητές της Football League που χαρακτηρίζονται από τώρα υποψήφιοι ανόδου και μπορεί κατά περίπτωσηνα κληθούν να παίξουν παιχνίδια και στην Α’ Εθνική είναι και ο Γκρανάς. Αναλυτικά την λίστα των υποψηφίων ανόδου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ενώ τα ταλέντα, στα οποία δεν υπάρχει θρακιώτικη εκπροσώπηση, ΕΔΩ.

Τέλος, στην λίστα των βοηθών διαιτητών της Football League περιλαμβάνονται 130 άτομα από όλη την Ελλάδα. Από την Θράκη συναντάμε τους Σπύρο Βασιλόπουλο (Εβρου), Σωτήρη Λιώλια (Εβρου), Γιώργο Μανάκη (Θράκης), Μιχάλη Χαρίτση (Θράκη), Αϊχάν Χούσκογλου (Θράκης), Ιλίας Εμπλιούκ (Ξάνθης) και Αναστάσιος Χατζημωυσιάδης (Ξάνθης). Αναλυτικά η λίστα των 130 διαιτητών της Football League με ένα κλικ ΕΔΩ. Από αυτούς, υποψήφιοι για άνοδο είναι 18 χωρίς όμως να περιλαμβάνεται κάποιος θρακιώτης (δείτε τα ονόματα ΕΔΩ) και άλλοι 21 χαρακτηρίζονται ως ταλέντα, μεταξύ των οποίων και ο Χατζημωυσιάδης (δείτε όλα τα ονόματα ΕΔΩ).