O Παπακωνσταντίνου γέμισε το Φώτης Κοσμάς αλλά… εκνεύρισε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Επιτέλους! Η κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου “Φώτης Κοσμάς” της Αλεξανδρούπολης γέμισε! Η φωτογραφία αποκαλύπτει του λόγου το αληθές. Βέβαια, δεν γέμισε για έναν αγώνα, για κάποια αθλητική εκδήλωση… Εχει πάνω από δεκαετία να συμβεί αυτό! Αλλά τουλάχιστον η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου είχε σχέση με τον αθλητισμό και αυτό είναι κάπως παρήγορο.

Ο Βασίλης, έτσι θέλει να τον αποκαλούμε, έτσι θα τον λέω και εγώ χάρην συντομίας γιατί είναι κομματάκι σιδηρόδρομος το επώνυμό σου αγόρι μου, ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακός. Βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στα πλαίσια της περιοδείας, που πραγματοποιεί σ’ όλη την Ελλάδα για τα 40 χρόνια παρουσίας του στην ελληνική δισκογραφία (ναι, είναι τόσα, αν και δεν λέει να ξεπεράσει την εφηβεία του όταν ανεβαίνει στην σκηνή).

Είχε ξανάρθει πριν τρεις μήνες και τραγούδησε σε κλειστούς χώρους στην Θράκη, αλλά τώρα πήγε σε Στάδιο! Και το γέμισε!! Ποιος Σαβιόλα και ποιος Μέσι; Βασίλης!!! Με το γνωστό του πάθος, τα έντονα πολιτικά μηνύματα, αλλά και το καυστικό χιούμορ του, ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής ξεσήκωσε τους περίπου 2.000 θεατές κάθε ηλικίας, που βρέθηκαν στο γήπεδο της Αλεξανδρούπολης σε μία ανεπανάληπτη συναυλία την οποία διοργάνωσε ο… Αθλητικός Όμιλος Καππαδοκών.

Δεν ξέρω αν οι Καππαδόκες έβγαλαν μεγάλο κέρδος από την συναυλία. Αυτό θα φανεί στις μεταγραφές που θα κάνουν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Πάντως, να μπήκαν μέσα το αποκλείω με τόσο κόσμο που μάζεψαν στο γήπεδο, που οι ίδιοι σαν ομάδα δεν έχουν δει ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι θεατές δεν απόλαυσαν μόνο τον Βασίλη, που ενόψει της έναρξης σε δυο εβδομάδες δεν ξέχασε να μας πει ότι “Το πρωτάθλημα αρχίζει”, έστω και αν πλέον οι εξέδρα πλημμυρίζει μόνο για τα τραγούδια του και όχι για τα γκολ που μπαίνουν.

Πριν εμφανιστεί στη σκηνή ο Παπακωνσταντίνου, έκανε την εμφάνισή του το συγκρότημα “Χίλια Χρόνια” της Αλεξανδρούπολης, το οποίο τραγουδώντας σπουδαίες ελληνικές και ξένες ροκ επιτυχίες, ζέστανε για τα καλά το κοινό με τη δυναμική του παρουσία. Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε ο Δημήτρης Πατσαβούδης ήταν και το “Δεν έχει η θάλασσα άκρη”, σε μουσική Κωνσταντίνου Καλλία και στίχους Αλέξη Καδόγλου, το οποίο τραγούδησαν πρόσφατα με τον Βασίλη. Ντόπιοι είναι, φιλαράκια είναι, να τους αναφέρουμε. Γιατί η συναυλία δεν ήταν μόνο Βασίλης. Ήταν και “Χίλια Χρόνια”. Αλλά ήταν και… Μαρκουλάκης.

Όχι, δεν τρελάθηκε η Βερόνικα. Την συναυλία Παπακωνσταντίνουν την άκουσε και ο δημοφιλής ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που επίσης βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη. Εκείνος βέβαια, έπαιζε με τον υπόλοιπο θίασο στην θεατρική παράσταση “Ο Επιθεωρητής”, που προβαλόταν ταυτόχρονα στο γειτονικό Κηποθέατρο. Ωστόσο ο έντονος ήχος της συναυλίας προκάλεσε την έντονη δυσφορία τόσο των πρωταγωνιστών όσο και του κοινού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαρκουλάκης μετά το τέλος της παράστασης σχολίασε: “Αυτο που θα πρέπει να καταλάβουν ειναι ο,τι οι άνθρωποι που κάνουν θέατρο και οι άνθρωποι που βλέπουν θέατρο, δεν ειναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.

Να το κι εδώ το αθλητικό σχόλιο. Γιατί Κατηγορίες, όπως καταλαβαίνετε, δεν έχει μόνο στο ποδόσφαιρο. Όχι, πάντως, οι οπαδοί του Βασίλη δεν άρχισαν να φωνάζουν σε αυτούς του Μαρκουλάκη “Εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική!”. Αλλά ο Μαρκουλάκης την μπηχτή του την πέταξε. Μπηχτή για τους διοργανωτές σίγουρα. Μπηχτή και για τον Βασίλη όμως; Δε νομίζω! και το καλό που του θέλω δηλαδή! Λίγα με τον Βασίλη μας! Θεατρίνα άλλωστε έχει παντρευτεί και αυτός, την Ελένη Ράντου. Αλλά μιας και κανείς δεν ξέρει τι είχε στο μυαλό του ο Mr Μαρκουλάκης, σας δίνω την τροφή και εσείς εκεί κάτω στην Αθήνα, οι δημοσιογράφοι του Star που κάνετε και ρεπορτάζ πανάθεμά σας, πάρτε την μασημένη τροφή που σας έδωσα και δώστε της συνέχεια….