Επιβεβαίωση από ΕΣΑΠ: Με το ένα πόδι εκτός Volley League η ΑΕΚ! Tι θα γίνει με Ορεστιάδα…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ανοίγει και επισήμως ο δρόμος στον ΑΟ Ορεστιάδας να κινήσει τις διαδικασίες για άνοδο στην Volley League, καθώς στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ που συνεδρίασε από το μεσημέρι στην Αθήνα υπό την προεδρία του Παντελή Ταρνατώρου και με γραμματέα τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γιάννη Τζίμα, αποφασίστηκε ότι η ΑΕΚ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για αδειοδότηση και ήδη κινούνται οι διαδικασίες για την αντικατάστασή της, με καταληπτική ημερομηνία αυτό να έχει γίνει ως τις 17 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, η Λίγκα θα απευθυνθεί στην ΕΟΠΕ για να υποδείξει τις αναπληρωματικές ομάδες, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι η πρώτη επιλαχούσα είναι ο ΑΟ Ορεστιάδας που έχασε την άνοδο στα μπαράζ από την ΑΕΚ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε λίγο πριν τις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου από την ΕΣΑΠ, που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που από τα ξημερώματα αλλά και εδώ και αρκετές μέρες μετέφερε το ThrakiSportS. Το δελτίο Τύπου της ΕΣΑΠ το παραθέτουμε χωρίς δικούς μας σχολιασμούς και θα ακολουθήσει νέο αναλυτικότερο ρεπορτάζ σε λίγο…

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 98η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΑΠ πως παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει η νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και η διοίκηση του υπό επανίδρυση ΤΑΑ ΑΕΚ δε στάθηκε δυνατό να βρεθεί λύση με τους πιστωτές που διατηρούν τελεσίδικες αποφάσεις από προηγούμενες χρήσεις.

Η ΕΣΑΠ με μεγάλη λύπη αλλά και αίσθημα ευθύνης έναντι της εξυγίανσης που επιχειρεί με κάθε κόστος στο επαγγελματικό βόλεϊ, ανακοινώνει ότι η ΑΕΚ δεν πληροί τους όρους συμμετοχής στο πρωτάθλημα Volley League 2013.

Το ΔΣ της ΕΣΑΠ οφείλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για την υπεύθυνη θέση της αλλά και για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε το τελευταίο διάστημα προκειμένου να βρει λύσεις στις εκκρεμότητες που υπάρχουν από προηγούμενες διοικήσεις.

Η ΕΣΑΠ είναι στη διάθεση του ΤΑΑ ΑΕΚ για όποιες προσπάθειες εξυγίανσης γίνουν στο μέλλον και είναι στη διάθεση των παραγόντων της ΑΕΚ προκειμένου να βρεθούν λύσεις ώστε ο σύλλογος λάβει μέρος στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μετά και την τελευταία προσπάθεια που θα γίνει από τον σύλλογο σε συνάντηση – έκκληση προς τους πιστωτές τις προσεχείς ημέρες.

Κατόπιν αυτών κι εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την απόσυρση του ΤΑΑ ΑΕΚ από το πρωτάθλημα Volley League 2013-14, η ΕΣΑΠ θα απευθυνθεί στην ΕΟΠΕ και στα σωματεία μέλη της που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα (2013-14) με τη διαδικασία της Wild Card. Διευκρινίζεται πως σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες αντικατάστασης έχουν καταληκτική ημερομηνία την 17η Αυγούστου 2013.

Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους ή δεν εξασφαλιστούν οι νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής που ορίζουν οι κανονισμοί της ΕΣΑΠ το πρωτάθλημα 2013-14 θα διεξαχθεί με 11 ομάδες. Εάν υπάρξουν περισσότερες από μία συμμετοχές θα κριθούν από το ΔΣ της ΕΣΑΠ.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ πως ΤΑΑ ΠΑΟ αντιμετωπίζει προβλήματα ανάλογα με αυτά της ΑΕΚ. Επιφυλάχθηκε για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα 2013-14 και ζήτησε χρονικό περιθώριο μερικών ημερών προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση.

Κατόπιν όλων αυτών και μετά την δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της επαγγελματικής πετοσφαίρισης, το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ καλεί τον ΠΑΣΑΠ σε άμεση συνάντηση με αντικείμενο τη κεντρική συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων σχετικά με τις οφειλές των ΤΑΑ προς τους αθλητές.

Το ΔΣ της ΕΣΑΠ αυτές τις δύσκολες στιγμές θεωρεί υψίστης σημασίας την θετική ανταπόκριση των μελών του ΠΑΣΑΠ και καλούμε το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμφωνήσει με την ΕΣΑΠ σε ένα νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας του επαγγελματικού βόλεϊ.

Στο πλαίσιο της προ-αδειοδότησης έγινε πλήρης έλεγχος όλων των φακέλων των ΤΑΑ. Από ορισμένες ομάδες ζητήθηκαν διευκρινήσεις και συμβουλές σχετικά με τις εκκρεμότητες που αντιμετωπίζουν κι εντός των επομένων ημερών και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της προ-αδειοδότησης θα κατατεθούν άμεσα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την έναρξη του ελέγχου για την αδειοδότηση.

Επίσης αποφασίστηκε:

*Η κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League ΟΠΑΠ 2013-14 θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου στην Αθήνα σε τόπο και ώρα που θα ανακοινωθούν άμεσα.

*Ξεκίνησε η συζήτηση για την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2013-14 η οποία και θα ολοκληρωθεί στην 99η Συνεδρίαση της ΕΣΑΠ στα τέλη Αυγούστου.

*Έγινε συζήτηση για το σύστημα διεξαγωγής του League Cup 2013-14 και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο επόμενο Δ.Σ.

*Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι και των 12 ΤΑΑ. Ο πρόεδρος της Νίκης Αιγινίου Δημήτρης Αυλίδης συμμετείχε μέσω Skype.