Νυχτερινή βόμβα! Δε δηλώνει συμμετοχή στη Volley League η ΑΕΚ! Ανεβαίνει Α1 η Ορεστιάδα!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ εξασφάλισε την περσινή σεζόν την άνοδο στη Volleyleague μέσω των μπαράζ ανόδου, δε θα αγωνιστεί, όπως όλα δείχνουν , αφού τα συσσωρεύμενα χρέη των τελευταίων ετών, θεωρείται αδύνατο να εξοφληθούν.

Όπως αναφέρει σε βραδινή του ανάρτηση το aek365, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση την Ερασιτεχνική, είχε ξεκαθαρίσει ότι ο μοναδικός τρόπος για να συμμετάσχει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία είναι να γίνει ένας συνολικός διακανονισμός για τις υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, καθώς ήταν αδύνατο να καλυφθούν τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί.

Προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση έγιναν πολλές επαφές και έντονες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέστη αδύνατο να υπάρξει συμφωνία με τρεις τέσσερις πρώην αθλητές. Κάτι που τίναξε όλη την προσπάθεια στον αέρα, καθώς ακόμη και ένας εξ αυτών να προχωρούσε σε προσφυγή, η ομάδα δεν θα έπαιρνε άδεια συμμετοχής.

Έτσι, η ΑΕΚ αναγκάζεται να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις κινήσεις που έκανε όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς ήδη είχε εξασφαλίσει ένα μπάτζετ και είχε προχωρήσει σε κάποιες προφορικές συμφωνίες για τον καταρτισμό του ρόστερ της νέας σεζόν.

“Ωστόσο, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, όλα αυτά αποδείχθηκαν μάταια. Μάλιστα, τη δεδομένη στιγμή είναι άγνωστο σε ποια κατηγορία θα δηλώσει συμμετοχή το τμήμα τη νέα σεζόν”, επισημαίνει το οπαδικό site της ΑΕΚ, που προσθέτει ότι “τις δραματικές εξελίξεις στο ανδρικό βόλεϊ της ΑΕΚ επιβεβαίωσε στο aek365 και ο γραμματέας της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου”.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο, ο δρόμος για την επιστροφή του ΑΟ Ορεστιάδας στα μεγάλα σαλόνια της Α1 Κατηγορίας ανοίγει, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, όπου έχει προσφύγει για την υπόθεση του υποβιβασμού του Ηρακλή ως δωδέκατου και την σωτηρία του Παναθηναϊκού, που σήμανε και την συνακόλουθη μη άνοδο της ομάδας στην Volley League. Το θέμα είναι αν ο ΑΟΟ θα διαβεί αυτόν τον δρόμο, καθώς είναι πλέον Αύγουστος και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο ρόστερ…