Μπαράζ συνεντεύξεων από τον Δημήτρη Κυριακίδη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Από την δική του θέση έκανε τα πάντα προκειμένου να κρατήσει την ομάδα του μέσα στον αγώνα με αποκορύφωμα την απορύφωμα την απόκρουση του πέναλτι στο 53′, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία, εξουδετερώνοντας το σουτ του Μπιά.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης από την περσινή χρονιά στον Λεβαδειακό έκανε αισθητή την παρουσία του και ξεχώρισε στην κατηγορία των τερματοφυλάκων. Από εκεί που το… άφησε πέρυσι, το συνέχισε και φέτος με αποκορύφωμα την χθεσινή του εμφάνιση.

To Sport24 αλλά και ο Sport FM επικοινώνησαν με τον Δημήτρη Κυριακίδη ο οποίος φανερά απογοητευμένος από την εξέλιξη του χθεσινού αγώνα, σχολίασε το αποτέλεσμα και έδειξε πεισμωμένος για την ρεβάνς. Πάμε να δούμε τις δύο συνεντεύσεις που παραχώρησε, με πρώτη αυτή στο Sport24:

– Δημήτρη, φτάσατε κοντά, έκανες εκπληκτική εμφάνιση, αλλά πάλι μια αποβολή έφερε τούμπα το ματς

“Ναι έτσι είναι, δυστυχώς, κάναμε όλα τα παιδιά πολύ καλή προσπάθεια, αλλά με το αριθμητικό μειονέκτημα, αναγκαστικά γυρίσαμε πίσω και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τουλάχιστον την ισοπαλία”.

– Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς

“Θεωρώ αρχικά ότι κρίθηκε στις δύο κλασικές ευκαιρίες που είχαμε πριν από την αποβολή. Εάν καταφέρναμε να πάρουμε το προβάδισμα σε εκείνο το σημείο, πιστεύω θα μιλούσαμε τώρα για άλλο ματς. Από εκεί και πέρα, η αποβολή μας έκοψε τα πόδια, γιατί ήταν σε σημείο που είχαμε τον έλεγχο και δυστυχώς ήταν και 20 λεπτά πριν την λήξη. Πολύς χρόνος για να κρατήσεις το αποτέλεσμα, απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα όπως η Σταντάρ”

– Την Ρεβάνς; Την σκέφτεστε;

“Εξίσου δύσκολο ματς. Σίγουρα η Σταντάρ έχει το πλεονέκτημα για την πρόκριση. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε στην προπόνηση από σήμερα, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να πάμε σε μια δυνατή έδρα στο Βέλγιο να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Πιστεύω στην ομάδᔨ.

– Δημήτρη είναι οι πρώτες σου Ευρωπαικές εμπειρίες, θες να μας πεις πως ένιωσες;

“Σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι τεράστια εμπειρία για έναν ποδοσφαιριστή. Ειδικά το χθεσινό ματς, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα στην Ευρώπη, το να παίζεις με τέτοιους αντιπάλους, μόνο να μαθαίνεις μπορείς και παράλληλα να το απολαμβάνεις. Εννοείται ότι μετά από τέτοια παιχνίδια, έχεις άλλον αέρα στα ματς του πρωταθλήματος”.

– Ο κ. Καραγεωργίου, μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την διαιτησία. Εσύ πως το είδες από μέσα;

“Δεν θέλω να μιλάω γενικά για την διαιτησία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, μόνο περίεργη θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την χθεσινή αντιμετώπιση. Ίσως επειδή εμείς ήμασταν η Ξάνθη και αυτή η Σταντάρ. Το θέμα όμως είναι πως και στο προηγούμενο ματς είχαμε περίεργη αντιμετώπιση από τον διαιτητή. Τι να πω, δεν ξέρω”.

– Ο κόσμος βρέθηκε στο πλευρό σας, θες να στείλεις ένα μήνυμα;

“Ναι θα ήθελα πάρα πολύ. Χθες ήταν κοντά μας, γεμίσανε σχεδόν όλο το γήπεδο και μας δίνανε δύναμη μέχρι το τέλος. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, μας έδωσαν δύναμη και προσωπικά με πείσμωσαν για την ρεβάνς. Τους θέλουμε να είναι πάντα στο πλευρό μας και υπόσχομαι πως την επόμενη Πέμπτη, θα πάμε στο Βέλγιο και θα παλέψουμε για αυτούς για να κάνουμε την ανατροπή. Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας”

Όσο για τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο; Αν η Skoda Ξάνθη κοιτούσε διαφορετικά τον αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης, τότε θα μπορούσε να είναι διαφορετική εξέλιξη το ματς, σύμφωνα με όσα είπε στον Σπορ FM . «Όσο περνούσε η διάρκεια του αγώνα γινόμασταν καλύτεροι. Αν εκμεταλλευόμασταν τις ευκαιρίες που είχαμε, θα μιλούσαμε για ένα άλλο αποτέλεσμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο τερματοφύλακας του συλλόγου της Θράκης.  Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριακίδης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τον Γιάννη Θειακό. 

Για το χθεσινό ματς με την Σταντάρ Λιέγης:  «Σίγουρα η εξέλιξη του αγώνα μας αφήνει μια πικρή. Αυτό, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς με τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα δούμε τι θα γίνει στον επαναληπτικό. Ξέραμε ότι είναι μια δυνατή και έμπειρη ομάδα. Δεν τους υπερεκτιμήσαμε, αλλά αν κοιτούσαμε διαφορετικά το παιχνίδι από την αρχή, θα ήταν η εξέλιξή του διαφορετική. Όσο περνούσε η διάρκεια του αγώνα γινόμασταν καλύτεροι. Αν εκμεταλλευόμασταν τις ευκαιρίες που είχαμε, θα μιλούσαμε για ένα άλλο αποτέλεσμα». 

Για την αποβολή του Μπέρτου και τον ρόλο που είχε στην ροή του αγώνα:  «Ήταν ένα καθοριστικό σημείο για εμάς. Η ψυχολογία μας ανέβηκε. Ήμασταν όλοι καλά και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι θετικό, όμως ήρθε αυτή η αποβολή και ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα».

Για τον επαναληπτικό στο Βέλγιο:  «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη κάναμε. Είναι ένα σκορ που είναι αναστρέψιμο». 

Για τους στόχους του ακριτικού συλλόγου για το πρωτάθλημα: «Με τη χθεσινή εμφάνιση δείξαμε ότι είμαστε μια σοβαρή και καλά δουλεμένη ομάδα. Αυτό μας κάνει να ευελπιστούμε πως θα κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται την Skoda Ξάνθη. Το επίπεδο της Σταντάρ Λιέγης είναι πολύ υψηλό και είναι κοντά σε εκείνο των μεγάλων ελληνικών ομάδων, κάτι που μας κάνει πιστεύουμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό αυτή τη σεζόν».