Με τακτική Λίνφιλντ ο προπονητής της Σταντάρ, έχρισε φαβορί την Ξάνθη! Όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα Τύπου του Skoda Xanthi Arena πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προπονητών και ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ένα εικοσιτετράωρο πριν το παιχνίδι της Πέμπτης Ξάνθης – Σταντάρ Λιέγης για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League..

Ο Νίκος Καραγεωργίoy τόνισε: “Είναι ένα εξίσου μεγάλο παιχνίδι για την πόλη μας, για την ομάδα μας, για την Ελλάδα. Ένα παιχνίδι που όλοι στο σύλλογο το περιμένουμε με ανυπομονησία καθώς το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο και για τους παίκτες που θα αντιμετωπίσουν μία μεγάλη ομάδα. Οι πιθανότητες πρόκρισης οπωσδήποτε είναι λιγότερες με το μέρος μας αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας να τις μεγαλώσουμε. Ελπίζω ότι το πάθος και η διάθεση που έδειξαν τα παιδιά στο β’ παιχνίδι με την Λίνφιλντ θα είναι ο οδηγός μας για να κερδίσουμε κι αυτό το παιχνίδι”.

Για τα προβλήματα και αλλαγές στην ενδεκάδα είπε: “Το πρόβλημα με τον Σολτάνι παραμένει. Άλλα προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν. Τα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα δεν είναι έτοιμα κι αυτό είναι ένα θέμα για μας”Για τυχόν διαφοροποίηση πλάνων από τακτικής άποψης σχολίασε: “Έτσι όπως ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας – με τον λίγο χρόνο που είχαμε – αυτοί που έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα έχουν και τον πρώτο λόγο να παίξουν γιατί έχουν και καλύτερο ρυθμό”Για τα προσωπικά του συναισθήματα που ήταν προπονητής και το 2002 στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Skoda Ξάνθη και στο σήμερα, με την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση: “Καταρχήν είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ξάνθη. Το είχα αναφέρει κι άλλες φορές όταν ερχόμουν σαν αντίπαλος. Υπήρξα πολλά χρόνια σαν αθλητής αλλά και προπονητής και το δέσιμο είναι δεδομένο. Οπωσδήποτε αυτές οι στιγμές είναι ιστορικές και σε κάνουν να νιώθεις μία συγκίνηση, μια υπερηφάνεια. Ιδιαίτερα όταν σου μιλάνε οι φίλαθλοι γι’ αυτά. Είναι σημαντικές αυτές οι στιγμές και πρέπει να το καταλάβουμε άπαντες. Έχει να κάνει με την επιτυχία. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και η επιτυχία”.

Για το προσωπικό του μήνυμα στους φιλάθλους, ο Νίκος Καραγεωργίου είπε: “Δεν πρέπει να πω κάτι εγώ. Οι φίλαθλοι στα παιχνίδια με την Λίνφιλντ, ιδιαίτερα στο δεύτερο, είδαν μία εικόνα μιας ομάδας που προσπάθησε που είχε θέληση και πείσμα και αυτή την εικόνα την είδε ο κόσμος. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί και θα βοηθήσει κι αυτός στην προσπάθεια των παικτών και στο τέλος ελπίζω να τους δώσουμε χαρά και ικανοποίηση”.

Τους ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη εκπροσώπησε ο Μαρσελίνιο Λέιτε: “Θέλω να πω ότι σεβόμαστε πολύ την Σταντάρ Λιέγης. Είναι μία μεγάλη ομάδα. Για εμάς είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι και στο γήπεδό μας έχουμε κερδίσει ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ. Δεν έχουμε λόγο να μην κερδίσουμε το παιχνίδι. Από την αρχή θα μπούμε δυνατά και ομαδικά. Με την όμορφη ατμόσφαιρα που θα έχουμε εδώ, πιστεύω πως θα πετύχουμε κάτι καλό. Γιατί είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι. Η αναμέτρηση με την Λίνφιλντ ανήκει στο παρελθόν και τώρα πρέπει να διαβάσουμε διαφορετικά τον αυριανό αντίπαλο. Μακάρι να φύγουμε νικητές”.

Λίγο αργότερα ο τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης Γκάι Λούζον αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Πέμπτης και τόνισε: “Μέχρι τώρα δεν έχω δει κανένα παιχνίδι της Skoda Ξάνθη. Σήμερα θα τα παρακολουθήσω και θα δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε. Φαβορί είναι η Skoda Ξάνθη γιατί παίζει στην έδρα της. Ξέρουμε ότι χρειάζεται για την Skoda Ξάνθη και μέχρι αύριο το πρωί οι παίκτες μας θα ξέρουν ότι χρειάζεται για τον αντίπαλό τους. Θα υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εμείς πάντα επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και ποτέ στην αντίπαλη ομάδα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης θα προσπαθήσω να βρω λύση για το πρόβλημα της απουσίας του Εμ Ποκού. Πιο σημαντική είναι η ικανότητα του κάθε παίκτη κι όχι η ηλικία του. Η ομάδα μας ακόμη δεν είναι 100% έτοιμη και γι’ αυτό η εικόνα μας ήταν διαφορετική στα ημίχρονα των προηγούμενων αγώνων (σ.σ. στο β’ μέρος καλύτερη). Η Ξάνθη είναι πιο δυνατή από τον προηγούμενο αντίπαλό μας, την Ρέικιαβικ αλλά κι από την Λίνφιλντ”.

Τους συμπαίκτες του στην ομάδα του Βελγίου εκπροσώπησε ο ποδοσφαιριστής και αρχηγός Βαν Νταμ, ο οποίος είπε: “Δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για την Skoda Ξάνθη, μόνο ότι τερμάτισε 7η στο περσινό πρωτάθλημα. Θυμάμαι αμυδρά τους αγώνες που είχα παίξει με την ΑΕΚ και Παναθηναϊκό”.